Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapacitet 14.000

Hrvatski prvoligaš najavio veliku rekonstrukciju stadiona: Pogledajte kako će izgledati

Nogometni klub Varaždin želi rekonstruirati i nadograditi svoj stadion.

Slavlje igrača Varaždina (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Na valu nedavnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i jasno artikulirane potrebe za novim stadionom u Zagrebu, počela su se pojavljivati i rješenja vezana za ostatak sportske, uglavnom nogometne, infrastrukture u Hrvatskoj.

Zasad se radi o pukim željama, a primjer o kojem smo nedavno imali prilike čitati bio je vezan za Koprivnicu i Slaven Belupo, koji bi htio sagraditi tri tribine na svom stadionu Ivan Kušek Apaš i povećati mu kapacitet sa sadašnjih 3200 na 8000 sjedećih mjesta.

Najnovija inicijativa stiže također sa sjevera Hrvatske, i to iz Varaždina.

Predsjednik tamošnjeg prvoligaša Dražen Vitez najavio je velike zahvate na tom, jednom od najljepših stadiona u Hrvatskoj.

Jedna nova tribina, natkrivaju dvije postojeće

Plan je da Varaždin dobije kompletnu novu sjevernu tribinu koja bi bila natkrivena, a ispod nje bi se nalazili klupski restoran i sobe za igrače. Također, žele rekonstruirati i natkriti i južnu i istočnu tribinu. Podno južne tribine nalazile bi se svlačionice za igrače seniorske momčadi, službene osobe (suce) i liječničku službu, a podno istočne šankovi s ponudom pića i jela za vrijeme utakmica.

Novi kapacitet Gradskog stadiona bio bi oko 14.000 sjedećih mjesta.

"Imamo sve potvrde da će se ići u izgradnju i rekonstrukciju nogometnih stadiona. Mi smo za naše želje dali izraditi projektnu dokumentaciju i vidjet ćemo koliko će od toga biti prihvaćeno. Uskoro će biti poznat ukupni budžet za ovu namjenu na nacionalnom nivou, znat će se kompletni uvjeti financiranja i sufinanciranja", izjavio je Vitez za eVaraždin, koji je i objavio fotografiju kako bi to trebalo izgledati.

Varaždin već dobio grijani travnjak

Dodajmo kako je Varaždin već završio jedan infrastrukturni projekt na svom stadionu. Gotovi su radovi i uskoro će dobiti grijani travnjak čime će nestati strahovi vezani za uvjete odigravanja utakmica u ovim zimskim mjesecima. Za nekoliko dana u probni rad pustit će se sustav koji je spojen na novu kotlovnicu, koja će osim glavnog travnjaka zagrijavati i sve klupske prostorije koje se nalaze ispod zapadne tribine.

Ovako bi trebao izgledati novi stadion u Varaždinu Ovako bi trebao izgledati novi stadion u Varaždinu (Foto: eVaraždin)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider