Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tako to radi Leo

Valverde otkrio Messijevo tajno oružje: Detalj koji potvrđuje da je nogometni genijalac

Svi znamo sve Messijevim vještinama, a trener Barce otkrio je i jednu koja nije vidljiva na prvi pogled, a Messiju daje veliku prednost nad protivnicima.

Lionel Messi slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lionel Messi ponajbolji je svjetski nogometaš i pojedinac o kojem umnogome ovise rezultati Barcelone. Kao najbolji strijelac i asistent momčadi ove je sezone izravno sudjelovao u 45 od 98 golova Barcelone u svim natjecanjima.

Svi znamo sve o njegovoj brzini, tehnici, driblingu, udarcu, dodavanjima i ostalim vještinama u kojima Messi briljira. No trener Barce Ernesto Valverde otkrio je i jednu skrivenu osobinu koju nije vidljiva na prvi pogled, a Messiju daje veliku prednost nad protivnicima.

Financial Times napravio je veliku reportažu o Barceloni, a Valverde je govorio o svom utjecaju na igru. Nogomet je okarakterizirao kao igru u kojoj trener imaju vrlo malen utjecaj jednom kad utakmica krene.

"Igrači me ne čuju kad im dovikujem, imamo samo tri zamjene, nema time-outa. Dakle, nogomet pripada igračima. Tijekom 45 minuta svakog poluvremena igrači moraju sami donositi odluke. Rekao bih da veliki igrači analiziraju igru bolje nego ja", rekao je i objasnio to na Messijevu primjeru.

"Možda bolje reći, veliki igrači interpretiraju igru. To je drugačije. Na terenu ne možeš razmišljati, moraš igrati", rekao je i kao ekstreman primjer naveo Messija.

Prema Valverdeovu objašnjenju, Messi na početku utakmice ignorira loptu i vrši svojevrsnu izvidnicu u protivničkim redovima; kreće se oko protivničkih igrača i pamti njihove pozicije. Nakon toga, koristi prikupljene podatke da bi napakostio protivničkim obranama.

"Kako utakmica prolazi, polako se uključuje u igru. Savršeno zna gdje su slabosti njegovih protivnika", rekao je Valverde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider