Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo se rijetko viđa

Čudesni preokret u manje od dvije minute pa masovna tučnjava na utakmici Kupa kralja

Valencia je priredila čudesni preokret u četvrtfinalu Kupa kralja protiv Getafea, nakon kojeg je uslijedila masovna makljaža igrača.

Tučnjava na utakmici Valencia - Getafe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rijetko viđeni nogometni preokret dogodio se u utorak navečer u uzvratnoj utakmici četvrtfinala španjolskog Kupa kralja. Valencia je nadoknadila i preokrenula zaostatak Getafea, te s ukupnih 3:2 prošla u polufinale.

Getafe imao ogromnu prednost pola sata prije kraja

Getafe je slavio u prvoj utakmici s 1:0, a u uzvratu je poveo već u prvoj minuti preko Moline. Rezultat se nije mijenjao sve do 61. minute, kada je Rodrigo zabio prvi od svoja tri pogotka na utakmici. Dakonam je u 74. minuti zaradio drugi žuti karton i ostavio je Getafe s čovjekom manje u ostatku utakmice. No to nikako ne može biti razlog ispadanja, s obzirom na to da je u 92. minuti i dalje na semaforu stajalo 1:1, odnosno Valenciji su za prolaz trebala dva gola.

U 92. minuti Santi Mina jedan ubačaj u kazneni prostor proslijedio je na drugu vratnicu, gdje je loptu u mrežu za 2:1 sproveo Rodrigo. Tek što se krenulo s centra, Valencia je preuzela maksimalni rizik, što je otvorilo prostora za igrače Getafea u napadu. Stvorili su čistu situaciju, no vratar Domenech je obranio.

Oko Rakitića se nakon trenera oglasio i predsjednik Barce: Nije nas baš uvjerio Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić, Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP)

Nije pomogao ni VAR, igrači izgubili živce

Odmah nakon obrane uslijedila je ubojita kontra, koju je zaključio Rodrigo. Da je sve bilo legalno, potvrdio je i VAR, nakon čega je domaćin mogao krenuti u proslavu ulaska u polufinale Kupa.

Nažalost, na samom koncu utakmice uslijedila je i masovna tučnjava igrača, koja je primirena s nekoliko naknadnih isključenja. Sudac utakmice Estrada Fernández proveo je dobar dio vremena nakon susreta unoseći u zapisnik sve koji su sudjelovali u incidentu na kraju utakmice, ali i sve one koji su zaradili žute kartone. Njih je podijelio čak 12...

Najgore je u tučnjavi prošao Gabriel Paulista, koji je nakon susreta morao na šivanje arkade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider