Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O finalu nije htio pričati

Dambrauskas najavio veliki derbi: Prokomentirao Livaju i Kalinića, ali i pisanja po društvenim mrežama

Hajduk dočekuje Dinamo ove subote na Poljudu.

Uoči velikog derbija Hajduk - Dinamo trener Splićana Valdas Dambrauskas održao je konferenciju za medije.

"Ovaj tjedan je uvijek dobar, najbolji za trenere kad igraš ovako velike utakmice. Ne treba ti dodatna motivacija, čak moraš malo i smirivati situaciju i paziti da momčad ne izgori u toj svojoj želji", izjavio je Dambrauskas.

Glavni upitnik u Hajduku pred ovaj derbi je hoće li moći zaigrati Filip Krovinović.

"Krovinović je trenirao s nama zadnja tri dana, trenirat će i ovaj petak. Jedini dan kad je trenirao punim intenzitetom bio je četvrtak, ovo je drukčiji tip ozljede u odnosu na onu koju je imao ranije i čekat ćemo do posljednjeg trenutka da odlučimo može li igrati."

Dambrauskas nije htio trošiti previše riječi na Dinamo.

"Ne bih komentirao Dinamo, želim da budemo fokusirani na to kako ćemo mi igrati. Naravno da kao i svakog suparnika gledamo njihove dobre i loše strane, ali prvenstveno smo usmjereni na nas i na to kako ćemo mi izgledati."

Dambrauskas: Livaja i Kalinić su vrhunski igrači

"Neću vam reći početnu postavu, hoće li biti promjena i kakve će one biti. Poslat ću onu postavu za koju vjerujem da ima najveće šanse početi utakmicu. Znam da će atmosfera biti posebna, ne očekujemo ništa specijalno već da odigramo dobru utakmicu", rekao je trener Hajduka, naglasivši:

"Neću reći ništa novo ako kažem da je nama svaka utakmica sezone ona koja je iduća. Nedostaje nam bodova i nemamo baš puno mogućnosti. Imali smo treninge, individualne razgovore, video-analize i mislim da je eto ključ pripreme ove utakmice. Ono u što vjerujemo i čemu se nadamo je pobjeda."

Suočio se trener Hajduka s pitanjem o brojnim tezama koje su se pojavile u medijima i na društvenim mrežama poslije remija s Istrom 1961 u Puli, a koje se tiču Marka Livaje i Nikole Kalinića. Mogu li oni igrati zajedno?

"Zbilja ne pratim što se piše po društvenim mrežama. Samo ja, moj stručni stožer i igrači znamo kako se radi, kako se trenira i što se događa. Ne razumijem kako pojedinci komentiraju ono o čemu pojma nemaju, ono u što nemaju uvid. Što se tiče Livaje i Kalinića, njihove karijere govore svaka za sebe. Oni su zbilja vrhunski igrači, znaju svoje uloge i prihvaćaju ih. Ono što vidim da je u njihovim glavama je da osvoje nešto s Hajdukom."

Kalinić zabio Istri 1961 u Puli

"Ja vjerujem da je za navijače ovo jako posebna utakmica, ali za mene kao trenera je svaka ista. Svaka pobjeda je vrlo, vrlo slatka i pobjede su jedina stvar koju nitko ne smije uzimati zdravo za gotovo", istaknuo je Litavac koji nije htio pričati o finalu Kupa između Hajduka i Rijeke:

"Finale je za dva mjeseca i to je upravo ono o čemu ne trebamo pričati u ovom trenutku, a što će biti za dva i pol mjeseca, vidjet ćemo kad dođe ta utakmica."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider