Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mnogi će biti bijesni

Teške mjere zbog napada na autobus: Poznati detalji odigravanja odgođene utakmice Rivera i Boce

Uzvratna utakmica finala Cope Libertadores neće se igrati u Argentini.

Autobus nogometaša Boce napadnut od strane huligana (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predsjednik Južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL) objavio je da se uzvratna utakmica finala Cope Libertadores između River Platea i Boce Juniorsa neće igrati u Argentini!

"Uvjeti za odigravanje utakmice u Argentini ne postoje. Pobjeda i poraz ne moraju za sobom nositi pitanje života ili smrti. Ono što smo prošli vikend proživjeli je bolest koju treba izliječiti. U nogometu nema mjesta za nasilje. Pasioniranost i nasilje ne idu ruku pod ruku", rekao je predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez.

Nakon što je utakmica po drugi put odgođena zbog navijačih izgreda CONMEBOL je odlučio više ne riskirati i prebacio je drugi susret finala u neku drugu državu. Točna lokacija bit će poznata uskoro, a prema prvim informacijama moglo bi se igrati u Paragvaju.

Uzvratna utakmica mogla bi se igrati 8. ili 9. prosinca.

Podsjetimo, autobus s igračima Boce u subotu je prolazio cestom uz veliku policijsku pratnju, ali su navijači odnosno huligani iz redova navijača Rivera iskoristili priliku što su bili jako blizu i raznim predmetima su zasuli svoje ljute neprijatelje.

Epilog je bio taj što su popucala sva stakla na autobusu i nekoliko igrača Boce je zadobilo posjekotine od stakla, a veznjak Pablo Perez završio je u bolnici zbog krhotina stakla na licu, baš kao i Gonzalo Lamardo.

Ali, nije tu bio kraj... U takvoj situaciji policija je bila primorana ispaliti suzavac kako bi smirila situaciju, pa se nažalost dogodilo da su posljedice tog suzavca osjetili i nogometaši Boce.

Susret je bio prebačen za nedjelju, ali je Boca izrazila želju da se susret dodatno odgodi i prebaci u drugi grad, jer ne osjećaju sigurnost. To je dovelo do novih navijačkih nereda, zbog čega je odlučeno da se uzvrat odgađa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider