Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Moguća opcija''

Šok za navijače Rivera i Argentinu: Odgođena utakmica finala Cope na egzotičnoj destinaciji?

Odgođena uzvratna utakmica finala Copa Libertadores između argentinskih nogometnih velikana River Platea i Boca Juniorsa, mogla bi biti odigrana u Kataru, objavio je u četvrtak Reuters pozivajući se na izvor iz Južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL).

River Plate - Boca Juniors (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Katar je moguća opcija", otkrio je neimenovani izvor te istaknuo kako je 8. prosinca najizgledniji datum odigravanja dvoboja, nakon što je kamenovan autobus s igračima Boce.

Prva utakmica odigrana 11. studenog na popularnoj La Bomboneri završila je 2-2, a prva odgoda uzvratnog dvoboja dogodila se u prošlu subotu. Određeno je da će utakmica biti odigrana u nedjelju, no zbog ozljeda pojedinih igrača Boce čelnici CONMEBOL-a odlučili su da će se uzvrat igrati u kasnijem terminu te da neće biti odigran na tlu Argentine.

Tijekom dana će u Asuncionu nezavisni Disciplinski sud odlučivati o žalbi Boca Juniorsa, koji je zatražio da se zbog najvijačkog divljanja njihovom klubu dodijeli pobjeda, a time i trofej.

Pobjednik Cope Libertadores predstavljat će CONMEBOL na Svjetskom klupskom prvenstvu koje će biti odigrano u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u drugoj polovici prosinca.
 

Nastavi čitati