Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte golove

VIDEO: Mierez načeo Šibenik, Bohar s dva kasna gola potvrdio pobjedu

Nenad Bjelica i društvo otvorili su Prvu HNL uvjerljivom pobjedom protiv Šibenika.

Aktualni viceprvak Osijek pobijedio je Šibenik s uvjerljivih 3:0  u Gradskom vrtu u 1. kolu HT Prve lige. Nenad Bjelica i društvo tako su uspjeli iskoristiti kiks Dinama koji je na startu izgubio od Slaven Belupa.

Otvorili su susret vrlo dominantno i pritisnuli narančaste od prve minute, nanizali par dobrih prilika u uvodnoj četvrtini utakmice, a već u 25. mogli su utakmicu uvesti u puno mirnije vode, međutim Vedran Jugović glavom je pogodio u prečku.

U sučevom vremenu prvog poluvremena domaći su tražili penal za igranje rukom u kaznenom prostoru, ali sudac i VAR soba ostali su nijemi. S tih 0:0 otišlo se na poluvrijeme, a Šibenčani su se u nastavku postavili puno bolje.

Prvih 15 minuta drugog dijela bili su bolji, a najbolju priliku propustio je Deni Jurić. Osijekov čuvar mreže Ivica Ivušić poskliznuo se u 59. minuti, slično kao Dominik Livaković protiv Belupa, ali mladi napadač Modrih na posudbi u Šibeniku nije iskoristio poklon i ostalo je 0:0.

Prvi dio miran, uzbuđenja u nastavku

Zato je svoju priliku već kroz nekoliko minuta iskoristio Osijek. Mato Miloš se izvukao na desnoj strani i ubacio u sredinu, a najbolji strijelac prošle sezone, Ramon Mierez, glavom se naklonio za 1:0.

U nastavku utakmice obojica trenera su počeli mijenjati, a Bjelica je dao prve minute u Osijekovom dresu Darku Nejašmiću. Ovaj mu je vratio već dvije minute kasnije dobivši žuti karton.

Par minuta prije kraja regularnog dijela utakmice Šime Gržan je mogao zabiti na debiju, ali pucao je ravno u golmana s oko sedam metara potpuno neometan.
Ono što je propustio Gržan nadoknadio je Damjan Bohar, koji je u 90. minuti ostao potpuno sam na petercu i lakoćom uspio matirati golmana za udvostručenje Osijekove prednosti.

Bohar povisio na 2:0

Šef domaćih sudačku nadoknadu rascjepkao je uvođenjem još dvije zamjene, a u sučevom vremenu njegovi su izborili penal. Bohar je bio hladan egzekutor i svojim drugim golom na susretu potvrdio je pobjedu Osijeka 3:0.

Penal i gol za 3:0

Osječani su time proslavili svoju prvu pobjedu u novoj sezoni te već poslije uvodnih devedeset minuta imaju ugodna tri boda više od Modrih.

Strijelci: 1-0 Ramon Mierez (62), 2-0 Damjan Bohar (90), 3-0 Damjan Bohar (90+5)

U subotu su na rasporedu nove dvije utakmice prvog kola: od 18.55 sati zagrebačka Lokomotiva će ugostiti Hajduk u Kranjčevićevoj ulici, a od 21 sat Rijeka je na Rujevici domaćin Gorici. Prvo kolo će biti zaključeno nedjeljnim dvobojem (18.55 sati) Istre 1961 i Hrvatskog dragovoljca u Puli.

 

gol expired Pogledajte prvi gol ove sezone u HNL-u: Krstanović iskoristio komičan kiks Livakovića divider

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider