Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bjelica konačno slavio

Ludi derbi u Osijeku, dva poništena gola, dva prekida, bezbroj žutih kartona i 12 minuta sudačke nadoknade

Osijek je slavio protiv Hajduka 2:1 na domaćem terenu.

Galerija Osijek - Hajduk

U derbiju 7. kola HNL-a Osijek je na svom terenu svladao Hajduk sa 2:1 (2:0).

Osijek je poveo sa 2:0 u prvom poluvremenu golovima Marina Leovca (23) i Diona Drene Belje (41-11m), a u nastavku je Hajduk smanjio preko Marka Livaje (73-11m).

gol expired Huliganski šou u Gradskom vrtu: Kohortina bakljada zapalila tribinu, Torcida odgovorila svojom divider

Osječani su do prve prvenstvene pobjede nakon gotovo mjesec i pol dana i 1. kola kada su bili uspješniji od Gorice stigli na rilima mađarskog veznjaka Laszla Kleinheislera koji je bio najzaslužniji za oba pogotka iako se nije upisao u strijelce.

Kleinheisler je u 23. minuti prihvatio dugo proigravanje Škorića u kaznenom prostoru Hajduka te potom odlično povratnom loptom uposlio Leovca koji je sa vrha kaznenog prostora prizemnim udarcem pogodio bliži kut.

gol expired Problemi za Dinamo: Boško Šutalo u suzama iznesen s terena, čeka ga duža pauza divider

Pred kraj prvog poluvremena Kleinheisler je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, s nekoliko varki "vagao" svoje čuvare sve dok Grgić nije krenuo preeagresivno na njega i pogodio ga po nozi pa je sudac Čuljak pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Beljo.

Hajduk je svoju najbolju priliku u prvom poluvremenu imao još kod rezultata 0:0 u 16. minuti kada se Livaja izborio za loptu na desnom krilu i zatom povratnom loptom pronašao Biuka u srcu kaznenog prostora, no udarac mladog krilnog napadača sjajno je zaustavio Ivušić.

Ivušićeva predstava za 10

Reprezentativni vratar Osijeka bio je najaslužniji što je njegov sastav u drugom poluvremenu sačuvao prednost iako su na strani domaćih u dva navrata bili i milimetri zbog kojih su poništeni golovi Sahitija i Mlakara zbog zaleđa.

U 53. minuti odlično su kombinirali Krovinović i Melnjak, potonjem je u odudnom trenutku ipak malo pobjegla lopta pa mu je Ivušić uspio ući u udarac. Dvije minute potom Sahiti je zabio gol, ali pregledom putem VAR-a je procijenjeno kako se radilo o zaleđu iako se po televizijskoj snimci to ne može zaključiti.

Šibenik - Dinamo Dinamo neumoljiv u HNL-u: Petković ušao u nastavku i slomio žilavi Šibenik iz penala divider

Ivušić se istaknuo i sjajnom reakcijom na udarac Krovinovića u 70. minuti, ali nakon kornera je Leovac neoprezno udario po nozi Awaziema te je Hajduk dobio priliku iz kaznenog udarca, a siguran izvođač bio je Livaja.

I u 83. minuti tresla se mreža Osijeka, ali nakndadno je procijenjeno kako je Čolina bio u zaleđu. Prvo je Ivušić iz neposredne blizine obranio upravo pokušaj Čoline, zatim je Elez pogodio vratnicu, a bi Mlakar iz trećeg pokušaja zakucao loptu u mrežu. Uslijedila je duža provjera nakon koje je zaključeno kako je Čolina bio u zaleđu.

Ovom pobjedom Osijek je skočio sa 10. na peto mjesto s osam bodova, dok je Hajduk ostao treći s devet bodova i dvije utakmice manje.

Na čelu je Dinamo sa 19 bodova, pet manje ima drugi Slaven Belupo.

Tablica Prve HNL:

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider