Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pratite na gol.hr-u

Wales i Turska odigrali bez pobjednika: Hrvatska završila druga u skupini i ušla u treći "pot" ždrijeba

U Cardiffu je odigrana utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Walesa i Turske, koja je završila bez pobjednika.

Wales - Turska (Foto: Afp)

Nogometaši Turske odigrali su 1:1 na gostovanju kod Walesa, čime su osvojili prvo mjesto u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Velšani su u susret ušli s nadom u kiks Hrvatske, koji bi ih uz njihovu pobjedu odveo na Euro.

Velšani brzo poveli, otprilike pola sata bili su na Euru

Svoj dio posla krenuli su obavljati dobro, budući da su već u sedmoj minuti došli do vodstva, preko Neca Williamsa, koji je pogodio na asistenciju Harryja Wilsona.

Vodeći pogodak Walesa možete vidjeti OVDJE.

Već nakon pola sata igre Turci su napravili dvije zamjene, izašli su vratar Ugur Cakir i Omur, a ušli su Altay Bayindir i Yazici. Nakon toga su popravili odnos snaga na terenu, no pogodak su ipak postigli dosta kasnije.

Izjednačenje je došlo u 70. minuti, kad je upravo Yazici iskoristio kazneni udarac. 

Turci u drugi pot, Velšani u proljetni baraž

Taj je rezultat ostao do kraja, Velšanina je pet minuta prije kraja poništen pogodak zbog zaleđa, koje se na kraju pokazalo pravilno dosuđenim.

Turci će tako ždrijeb Eura čekati iz drugog kvalifikacijskog pota, dok će Wales svoj treći uzastopni nastup na Euru pokušati izboriti na proljeće. 

Prvo će morati kod kuće savladati Finsku, Ukrajinu ili Island (čeka se ždrijeb), a onda u finalu i pobjednika ogleda između Poljske i Estonije. Domaćin finala bit će određen ždrijebom. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider