Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šest golova Bijelih

Golijada u Kranjčevićevoj: Hajduk izrešetao mrežu Lokomotive, fantastični golovi Livaje i Atanasova

Hajduk je u Kranjčevićevoj pobijedio Lokomotivu 6:3 i plasirao se u polufinale Hrvatskog kupa…

Nogometaši Hajduka i Gorice prvi su polufinalisti Hrvatskog kupa, dok će preostala dva putnika biti poznata u srijedu nakon susreta Osijek - Slaven Belupo, te Dinamo - Rijeka.

Hajduk je plasman u polufinale izborio nakon što je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 6-3, dok je Gorica pobijedila Istru 1961 sa 4-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 2-2.

Hajduk i Lokomotiva su odigrali sjajnu utakmicu sa čak devet golova pri čemu je sedam postignutu u drugom dijelu.

Splitski sastav je odlično otvorio utakmicu. Gosti su poveli već u sedmoj minuti. Domaći stoper Justin de De Haas je ispucao loptu, no nije to učinio najbolje. Lopta se od noge Marina Ljubičića odbila do Marca Fossatija koji je sjajno uposlio Marka Livaju, a ovaj produžio do Filipa Krovinovića koji je zabio za 1-0.

Hajduk je u prvih pola sata dominirao, no nije uspio zabiti i drugi gol. Lokomotiva je u posljednjih 15 minuta stigla do "daha", a u posljednjim trenucima prvog dijela i do izjednačenja. Lovrencsics je gurnuo Kačavendu u kaznenom prostoru, a sudac Dario Bel pokazao na bijelu točku što je potvrdio i VAR. Josip Pivarić je bio siguran za 1-1.

Međutim, nakon svega 11 minuta nastavka Hajduk je poveo sa 4-1. Novu prednost gostima donio je Atanasov u 51. minuti nevjerojatnim golom. Livaja je dobio loptu na rubu šesnaesterca i na desnoj strani proigrao Atanasova koji je sjajnim lobom praktički iz mrtvog kuta matirao Nevistića.

Samo dvije minute kasnije mrežu je zatresao i Ljubičić, da bi u 57. Livaja zabio za velikih 4-1. Livaja je dobio loptu na lijevoj strani, a potom prošao dvojicu domaćih igrača i potom svladao Nevistića. U 59. minuti Dabro je pet minuta nakon što je ušao u igru smanjio na 2-4 vrativši kakvu takvu nadu "lokosima".

No vrlo brzo je sve bilo gotovo. U 66. minuti je Atanasov je fantastično pogodio s više od 20 metara za svoj drugi gol i vodstvo Hajduka od 5-2. Do kraja susreta postignuta su još dva gola, po jedan na svakoj strani. Za 6-2 je zabio Sahiti u 90. minuti, a u četvrtoj minuti nadoknade Elez je nesretno zatresao vlastitu mrežu za konačnih 6-3.

Gorica izbacila Istru nakon penala

Gorica je u prvom četvrtfinalnom ogledu pobijedila Istru 1961 sa 4-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 2-2.

Gosti su vodili 1-0 i 2-1, a do 96. minute pulska momčad je imala polufinale u svojim rukama. Uz dva gola Belje vodila je 2-1, ali u posljednjim sekundama nadoknade majstorski je zabio Kristijan Lovrić, dok je kod izvođenja jedanaesteraca junak bio domaći vratar Dominik Kotarski koji je zaustavio dva udarca.

Istra je povela u 10. minuti. Serder Serderov je napravio više od polovice posla te je odlično uposlio Belju koji je iz blizine lako proslijedio loptu u mrežu za vodstvo 1-0 Istre 1961. Gorica je izjednačila u posljednjim sekundama prvog dijela kada je za 1-1 zabio Matar Dieye, na asistenciju Fruka.

U drugom dijelu Gorica je nastavila dominirati u posjedu, ali domaćini nisu imali veliki broj pravih prilika. Najbolju šansu je propustio Suk u 78. minuti kada je išao sam prema Lučiću, suparničkom vrataru, ali ga nije uspio prevariti.

Kazna je uslijedila vrlo brzo nakon toga. Odlično je na drugoj vratnici loptu prsima primirio Dion Drena Beljo te ju potom pospremio pod domaću gredu za novo vodstvo gostiju. I nakon što su dobre šanse za 2-2 propustili Caio i Suk, u 96., posljednjoj minuti nadoknade, Kristijan Lovrić je s vrha šesnaesterca pogodio za produžetke. U dodanih 30 minuta nije bilo promjene rezultata pa su o svemu odlučivali jedanaesterci.

U njima je odličan bio domaći vratar Kotarski koji je zaustavio udarce Iličića i Joaa Pedra čime je odveo svoju momčad prema polufinalu.

U srijedu su na rasporedu preostali susreti ove faze natjecanja. Sastaju se Osijek i Slaven Belupo (od 16 sati) te Dinamo i Rijeka (od 18:30 sati).

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

Gorica - Istra 1961 4-2 11m, 2-2 (Dieye 45+2, Lovrić 90+6 / Beljo 10, 83)
Lokomotiva - Hajduk 3-6 (Pivarić 45+3-11m, Dabro 59, Elez 90+4-ag / Krovinović 7, Atanasov 51, 66, Ljubičić 53, Livaja 57, Sahiti 90)

U srijedu, 1. prosinca:
Osijek - Slaven Belupo (srijeda, 16 sati)
Dinamo - Rijeka (srijeda, 18:30 sati)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider