Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi težak kiks

Sjajna Roma razbila Chelsea, očajni Atletico na rubu ispadanja!

Derbi večeri u Ligi prvaka igrao se u Rimu, a doslovno od prve minute bila je to jednosmjerna ulica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtom kolu Lige prvaka na Olimpicu je Roma s 3:0 deklasirala Chelsea i zasjela na vrh skupine C u kojoj je novo veliko iznenađenje priredio Karabag, ponovno remiziravši s Atletico Madridom.

Rimski sudar počeo je spektakularno - već u 37. sekundi Stephan El Shaarawy topovski je pogodio s 20-ak metara nakon što mu je Edin Džeko glavom spustio loptu na šut kojeg nije mogao zaustaviti Thibaut Courtois. Igrači Rome su burno proslavili taj pogodak, a Argentinac Diego Perotti je strijelcu El Shaarawyju "čestitao" guranjem prsta u stražnjicu.

Bio je to jedan od najbržih golova u elitnom natjecanju Starog kontinenta, ali daleko od rekorda Nizozemca Roya Makaaya koji je zabio nakon samo 10.02 sekunde za Bayern u utakmici osmine finala protiv Real Madrida igrane 2007. godine.

VIDEO ----> Roma - Chelsea 3:0

El Shaarawy je zabio i za 2:0 u 36. minuti iskoristivši pogrešku svog bivšeg suigrača Antonia Rudigera, a kada je Diego Perotti zabio za :0 u 63. minuti pitanje pobjednika je bilo razriješeno.

U drugom susretu Karabag je priredio još jedno iznenađenje odigravši u Madridu protiv Atletica 1-1, nakon što su u prošlom kolu odigrali 0:0.

Gosti su šokirali navijače Atletica u 40. minuti nakon što je Michel zabio nakon ubačaja iz kornera. Izjednačio je Thomas Partey u 56. minuti fantastičnim udarcem s više od 25 metara. Samo tri minute kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Henrique, ali Atletico to nije iskoristio.

Šime Vrsaljko nije nastupio za domaći sastav.

U skupini B dva kola prije kraja poznata su oba putnika za drugi krug. PSG je u Parizu deklasirao Anderlecht 5:0, dok je Bayern u Glasgowu pobijedio Celtic 2:1.

VIDEO ----> PSG - Anderlecht 5:0

PSG je tako upisao četvrtu pobjedu uz razliku pogodaka 17:0. Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Nepoznanica je bila tek koliko će pogodaka PSG zabiti. Na koncu su Parižani zabili pet golova, a strijelci su bili Marco Veratti (30), Neymar (45+3) i Layvin Kurzawa (52, 73, 78).

U drugom susretu bilo je daleko neizvjesnije. Celtic se dobro držao, ali je pobjeda ipak pripala njemačkom prvaku. Kingsley Coman je u 22. minuti doveo Bavarce u vodstvo nakon pogreške domaće obrane, a izjednačio je Calum McGregor u 74. minuti. Samo tri minute kasnije Javi Martinez je vratio Bayern u vodstvo. Jozo Šimunović nije nastupio za Celtic koji je dobio samo jednu od zadnjih devet domaćih utakmica u LP.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider