Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rodrygo briljirao

Real Madrid slavi veliku pobjedu u Londonu: Modrić i Kraljevi prošli u polufinale Lige prvaka

Real Madrid pobijedio je Chelsea 2:0 u Londonu i s ukupnih 4:0 prošao u polufinale Lige prvaka…

Galerija Rodrygo slavi pogodak sa suigračima iz Reala Luka Modrić Igrači Reala slave pogodak Rodryga Mateo Kovačić, Toni Kross i Luka Modrić

Aktualni europski prvak Real Madrid izborio je plasman u polufinale Lige prvaka nakon što je u uzvratnom susretu četvrtfinala na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea sa 2-0 potvrdivši identičnu pobjedu iz Madrida.

U sudaru dva posljednja europska prvaka, slavio je aktualni prvak. "Kraljevski klub" je u prvom susretu u Madridu slavio sa 2-0, a potom je u Londonu pobijedio identičnim rezultatom za uvjerljivih 4-0 protiv londonskih "Bluesa".

Junak susreta bio je dvostruki strijelac Rodrygo (58, 80), no velike zasluge za golove idu i njegovim asistentima Viniciusu i Federicu Valverdeu.

Luka Modrić Luka Modrić (Foto: Afp)

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, baš kao i Mateo Kovačić za Chelsea.

Za Real je to čak 32. polufinale u povijesti Kupa/Lige prvaka, pri čemu 16. u Ligi prvaka, dok će u Londonu željeti što prije zaboraviti ovu sezonu u kojoj su trenutačno na 11. mjestu Premier lige daleko od Europe, ispali su iz oba nacionalna Kupa, a Liga prvaka im je bila posljednja prilika za veliki rezultat ove sezone. Bio je to četvrti uzastopni poraz Chelsea u svim natjecanjima, te peti u zadnjih šest susreta.

Rodrygo briljirao

Real Madrid i Chelsea susreli su se čak treću uzastopnu godinu, a zanimljivo u prethodne dvije godine ekipa koja bi slavila na koncu bi otišla do kraja osvojivši trofej.

Prošle sezone Luka Modrić i društvo su u četvrtfinalu porazili londonske "Bluese", a potom preko Manchester Cityja i Liverpoola stigli do 14. europske krune. Godinu dana prije Chelsea je izbacio Real u polufinalu, a zatim u finalu svladao i Manchester City za drugi europski naslov.

Igrači Reala slave pogodak Rodryga Igrači Reala slave pogodak Rodryga (Foto: Afp)

Trilogija se nastavila i ove godine, a uz dvije uvjerljive predstave "Los Blancosa" koji će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Manchester Cityja i Bayerna, a engleski prvak je u prvom susretu na svom travnjaku slavio sa 3-0.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su "Bluesi". Reece James je u 11. minuti ubacio u kazneni prostor, lopta se odbila do N'Gola Kantea koji je bio sam na desetak metara, ali je vrlo loše pucao pored gola.

Real je uzvratio u 21. minuti. Carvajal je dodao za Rodryga, koji iskosa sa 12 metara pogodio vanjski dio vratnice. U 32. minuti zaprijetio je i Luka Modrić. Hrvatski kapetan je po desnoj strani ušao u kazneni prostor i pucao, ali je Kepa odlično obranio.

Modrić odigrao 90 minuta

Najbolju priliku u prvom dijelu imao je domaćin u 44. minuti. James je odlično ubacio s desne strane do Marca Cucurelle, koji je bio sam na par metara od golmana Reala, ali je Courtois fantastično obranio.

Nova sjajna priliku londonski sastav je imao u 52. minuti. Havertz je ubacio, Galagher glavom prebacio na Kantea koji sa pet metara pucao, ali je Eder Militao blokirao njegov udarac. Pet minuta kasnije pucao je i Havertz, ali ravno u belgijskog vratara.

Mateo Kovačić, Toni Kross i Luka Modrić Mateo Kovačić, Toni Kross i Luka Modrić (Foto: Afp)

U trenucima najvećeg pritiska "Bluesa", gosti su poveli u 58. minuti. Bila je to sjajna kontra španjolskog sastava. Rodrygo je projurio po desnoj strani pored Trevoha Chalobaha, ušao u kazneni prostor te na drugoj stativi uposlio Viniciusa koji je vratio Rodrygu na pet metara, a ovaj pogodio za vodstvo gostiju.

U 65. minuti Enzo Fernandez je bio korak do izjednačenja, ali je Courtois bio siguran. Frank Lampard je brojnim izmjenama pokušao promijeniti situaciju na terenu, ali bezuspješno.

Petnaest minuta prije kraja Vinicius je mogao razriješiti sve dvojbe, krenuo je sam prema Kepi nakon sjajnog Modrićevog proigravanja, ali su stoperi Chelsea dostigli i propala je odlična prilika za goste.

No, u 80. je sve bilo gotovo. Vinicius je proigrao Valverdea koji je prošao kroz obranu Chelsea, te nesebično dodao do Rodryga koji je u praznu mrežu zabio za 2-0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider