Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
barry ne odlazi

Hajduk potvrdio povratak Bradarića te najavio dolazak novog napadača

Hajduk je službeno potvrdio dolazak Filipa Bradarića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Poljudu su još prošlog tjedna prije derbija s Dinamom najavili press-konferenciju za posljednji dan ljetnog prijelaznog roka. Na njoj je predsjednik kluba Marin Brbić potvrdio kako je Darko Nejašmić produžio ugovor te kako se u klub na posudbu vraća Filip Bradarić.

''Darko Nejašmić produžio je do lipnja 2023. godine. Jedina iznimka od ovog što sam ranije govorio je Filip Bradarić, on je hrvatski reprezentativac s velikim iskustvom, dolazi na posudbu do kraja sezone. Reći ću još da smo u fazi pregovora s napadačem'', rekao je Brbić.

Bivši igrač Bijelih i reprezentativac Filip Bradarić stiže na posudbu iz talijanskog Cagliarija gdje je ispao iz kombinacija za udarni sastav. Bradarić se u Hajduk vraća nakon četiri godine kada je otišao u Rijeku gdje je postao i kapetan.

''Ušli smo u zadnje sate prijelaznog roka koji je bio jako dug i naporan, mislim da moramo biti zadovoljni, moje skromno mišljenje je da smo odradili kvalitetan rok. Ostalo je još pitanje napadača i malih izlaznih transfera, pogotovo posudbi mladih igrača'', rekao je sportski direktor Saša Bjelanović.

Tko je novi napadač?

Taj napadač je navodno peruanski napadač Ivan Bulos koji je igrao u Boavisti iz Porta. Radi se o stasitom, 190 cm visokom napadaču.

''Moramo biti malo oprezni u međunarodnim transferima, nećemo izlaziti s time prerano. Trenerova želja je napadač s malo drugačijim karakteristikama od trenutnih, gledali smo da bude u financijskim gabaritima, a da bude pojačanje.''

Kada stiže Bradarić?

''Želja mu je bila doći u Hajduk iako je imao i bogatije ponude, na tome mu zahvaljujem. Danas smo ga papirnato riješili, nije mogao doći danas, očekujemo ga sutra u Splitu.

Bjelanović je potvrdio kako Ivan Strinić neće doći u Hajduk.

''O kvalitetama Ivana ne moramo ni raspravljati, ali na toj poziciji smo doveli dva mlada igrača za koje smo uložili velike novce. Dovođenjem Čoline i Dolčeka odlučili smo se za taj put, a moramo gledati i financijske gabarite.''

Hamza Barry ipak ne odlazi iz kluba. Možda čak i potpiše novi ugovor.

''Postoji želja i volja da Hamza ostane, vidjet ćemo kako će to završiti.''

Brbić je htio još nešto istaknuti.

''Najavili smo pressicu prije Dinama jer želimo jasno poručiti da jedna utakmica, bio to i derbi, nije presudna, prvenstvo je maraton, trčimo da pobijedimo, osnovni cilj ulazak u kvalifikacije Lige prvaka. Cilj je dovoditi mlade igrače koji su reprezentativci, koji mogu unaprijediti klub i napredovati te povećati vrijednost. Htjeli mi to ili ne, na tržište moramo plasirati igrače.''

Objasnio je i stanje travnjaka.

''Tereni su opterećni brojnim treninzima, a na ruku nam nisu išli vremenski uvjeti, odnosno velika vrućina. Vidjeli ste i druge utakmice, očito je to problem svugdje. Zbog toga želimo izgraditi kamp s mini-stadionom. Bilo smo u kampu Nogometne zveze Slovenije. Cilj je imati najbolju akademiju srednje i istočne Europe koja će proizvoditi većinu igrača Hajduka.''

Zašto klub javno ne objavljuje transferne odštete i posrednike jednom godišnje što propisuje HNS vidjeli smo primjerice da je Istra uz ukupni iznos objavila i pojedinačne?

''U dobrom dijelu ugovora postoje klauzule koje se ne smiju objavljivati, a Hajduk objavljuje ono što propisuje HNS.''

Hoće li Hajduk to napraviti kao i Istra, koja je sve objavila?

''Vidjet ćemo, možda za neke.''

Koliko su se povećale plaće igrača?

''Nekih 10-15 posto.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider