Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uragan Bijelih

Hajduk ispratio Varaždin s pet golova u mreži! Varaždinci potpuno potonuli u drugom dijelu

Nogometaši Hajduka pobijedili su Varaždin 5:0 u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Galerija Hajduk - Varaždin Postonjski i Livaja Hajduk - Varaždin +3 Nikola Šafarić

Branitelji naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Hajduka plasirali su se u polufinale visokom 5:0 (2:0) pobjedom protiv Varaždina u četvrtfinalu igranom na Poljudu.

Strijelci za Hajduk bili su Ismael Diallo (42), Filip Krovinović (45+3), Laszlo Kleinheisler (64), Josip Elez (67) i Marko Livaja (72-11m).

Iako konačni rezultat sugerira kako je Hajduk lako stigao do pobjede protiv Varaždina i to tri dana nakon burnog remija u Varaždinu u prvenstvu, utakmica je mogla otići u potpuno drugom smjeru tijekom prvog poluvremena.

Ismael Diallo VIDEO Pogledajte golijadu: Hajduk zabio pet komada Varaždincima divider

Varaždin odličan prvih pola sata

Naime, Hajduk je imao jalovu inicijativu bez prigoda, dok je Varaždin u prvih pola sata dva puta tresao okvir gola svog domaćina te su ga milimetri dijelili od vodstva. Prvo je Postonjski odličnim udarcem sa 25 metara u 16. minuti zatresao gredu, da bi u 33. minuti Držđek sa 11 metara pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u Lučića, a zatim u polje.

Kohorta Kohorta presrela igrače Osijeka na benzinskoj postaji i očitala im bukvicu divider

Dvoboj je praktički odlučen u samoj završnici prvog poluvremena kada je Hajduk postigao dva gola. U 42. minuti je nakon ubacivanja Krovinovića Livaja nadviio svog čuvara, potom Boršić nije dobro očistio situaciju, a onda je Elez glavom vratio na pet metara gdje je utrčao Diallo i mirno spustio loptu u mrežu.

Potop u nastavku

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Krovinović je izborio slobodni udarac na 20-ak metara od vrata s desne strane, sam se prihvatio izvođenja te prebacio živi zid i zatresao mrežu nemoćnog Zelenike.

Hajduk je sredinom nastavka postigao još tri gola, u 64. minuti su Kleinheisler i Livaja odigrali lijepi dupli pas nakon kojega je Mađar upisao svoj prvi gol u dresu Hajduka. Tri minute potom Elez je glavom s pet metara sproveo ubačaj Benrahoua u mrežu, da bi konačni rezultat postavio Livaja iz kaznenog udarca doduđenog nakon duela Puštasa i Baa.

 

 

Službeni sastavi:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider