Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza u Splitu

Zekićev debi iz snova: Novi posrtaj Hajduka, Osijek odnio puni plijen s Poljuda

Nogometaši Osijeka pobijedili su Hajduk 0:2 u 12. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Hajduk - Osijek Slavlje igrača Osijeka Livaja i Gržan +1 Šarlija i Mierez

U derbi utakmici, ujedno i posljednjoj 12. kola HNL-a, nogometaši Osijeka osvojili su sva tri boda na Poljudu gdje su pobijedili Hajduk 0:2 (0-0).

Osječani su oba pogotka postigli u nastavku ogleda, a povratnik na trenersko mjesto tog prvoligaša Zoran Zekić tako je u prvenstvenoj premijeri ostvario veliki rezultat. Petar Brlek je bio strijelac u 46. minuti, dok je Nail Omerović u 74., uz pomoć domaćeg vratara Lučića, postavio konačnih 0:2.

Hajduk - Osijek VIDEO Pogledajte kako je Osijek šokirao Splićane: Trebalo im je samo desetak sekundi za pogodak divider

Hajduk je ostao na drugom mjestu s dva boda manje od vodeće Rijeke. Osijek je također ostao na svojoj poziciji, na petom mjestu. Ima bod manje od Dinama i Gorice te tri manje od Splićana.c

Na Poljudu je prvi zaprijetio Osijek, odnosno, nekadašnji igrač Hajduka Mijo Caktaš. U devetoj minuti gosti su složili lijepi kontranapad, ali je završni udarac Caktaša obranio domaći vratar Lučić. Već iduće minute opet je Lučić morao spašavati svoju momčad od pogotka.

U prvom poluvremenu, gdje su izrazite šanse bile prava rijetkost, može se izdvojiti još 17. minuta kada je pokušao napadač Hajduka Trajkovski, ali je bio daleko od toga da zatrese gostujuću mrežu.

Šarlija i Mierez Navijači Osijeka bijesni, je li Šarlija zaslužio isključenje nakon kontakta s Mierezom? divider

Osječani su se odlučili za čvrstu obranu, a nadmoć Hajduka u posjedu nije ni blizu bila velika opasnost po goste koji su lakoćom odbijali sve jalove splitske napade.

Brlek zabio nakon samo 15 sekundi drugog poluvremena

Odmah na startu drugog poluvremena Osijek je poveo. Lijepa kombinacija gostiju okončana je asistencijom Miereza i pogotkom Brleka za muk na Poljudu.

Tek tada se donekle razbudio Hajduk koji je počeo suvislije napadati. U 50. minuti šansu je imao Pukštas, ali je promašio, dok je u 57. minuti u igru ušao Marko Livaja, koji je propustio izjednačiti u 70. minuti. Livaja nije startao zbog lakše ozljede koju ima, a u 70. je lijepo primirio loptu prsima, ali je sa šest metara pucao preko vrata.

Željko Sopić Navijači Istre burno dočekali Sopića, nisu mu zaboravili ovu izjavu divider

Nešto kasnije mogao je Osijek povećati vodstvo, ali Lovrić nije bio posve precizan, no zato su gosti u idućem napadu došli do drugog pogotka. Omerović se riješio Krovinovića te je pucao, a lopta se od Lučićevih leđa odbila u mrežu za veliki korak Osijeka prema slavlju u ovom derbiju.

Do kraja je bliže bio Osijek trećem nego li Hajduk počasnom golu pa je tako u 85. minuti Kristijan Lovrić iz slobodnog udarca pogodio okvir vrata.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider