Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka za naslov utroje

Veliki preokret Rijeke kod Gorice: Pobjegli Dinamu i približili se vodećem Hajduku!

Gorica i Rijeka odigrane su odgođenu utakmicu četvrtog kola SuperSport HNL-a.

Galerija Gorica - Rijeka Gorica - Rijeka Slavlje igrača Gorice +1 Gorica - Rijeka

U odgođenoj utakmici četvrtog kola SuperSport HNL-a snage su odmjerile Gorica i Rijeka, a rezultat je bio 2:3.

Riječani su u ludom dvoboju odnijeli puni plijen iz Turopolja s kojima su ostali na drugoj poziciji, ali sada s tri boda zaostatka u odnosu na vodeći Hajduk i četiri viška u odnosu na trećeplasirani Dinamo.

Gorica je imala vodstvo od 2:0, međutim ostala je na 27 bodova, poravnata s Osijekom s kojim će se boriti za mjesto koje vodi u Europu.

Odigravanje zaostale utakmice 4. kola HNL-a, koja je originalno na rasporedu bila još u kolovozu prošle godine, dovedeno je u pitanje zbog neočišćenog snijega na većem dijelu terena. Niske jutarnje temperature su onemogućile domaćine da očiste sve dijelove travnjaka pa su se zelenili samo kazneni prostori.

No, predstavnici klubova i službene osobe usuglasili su se da su ispunjeni preduvjeti za odigravanje utakmice pa je s nekoliko minuta kašnjenja ovaj dvoboj ipak započeo.

Gorica sjajno otvorila utakmicu

I već nakon dvije minuta igre pao je prvi pogodak. Ante Matej Jurić je odlično primijetio utrčavanje Josipa Mitrovića po desnoj strani kaznenog prostora i poslao mu odličnu loptu, a napadač Gorice je iz prve pucao i pogodio "malu mrežu" uz suprotnu vratnicu. Riječki vratar Nediljko Labrović se ispružio svom dužinom, ali je udarac bio toliko precizan da nije mogao spriječiti pogodak.

Mitroviću je to bio prvi gol u ovoj sezoni. Četiri minute poslije dobio je žuti karton, a u 20. minuti "za dlaku" izbjegao isključenje. Neoprezno je startao na Brunu Godu u pokušaju da ispred njega izbije loptu. Riječani su tražili od suca Ercega da Mitroviću pokaže drugi žuti karton, ali se ovaj zadovoljio samo usmenom opomenom.

Pet minuta poslije Gorica je udvostručila prednost pri čemu su imali veliku pomoć suparnika. Prvo je Matavž oteo loptu riječkom braniču na desnom boku, poslao prema Vujnoviću u sredini, a nesretni Ivan Smolčić je klizećim startom pokušao spriječiti to dodavanje, ali je loptu preusmjerio u svoju mrežu. Nakon više minuta pregledavanja snimke, iz VAR sobe su potvrdili da je pogodak regularan.

Trener Riječana Željko Sopić je u tom trenutku povukao potez koji bi malo koji strateg napravio. Iz igre je povukao reprezentativca Marca Pašalića i prvog napadača Franju Ivanovića, a ubacio Kolumbijca Jorgea Obregona i Alena Grgića.

Jedanaesterci vratili Rijeku u život

Taj mu se potez isplatio u 32. minuti. Obregon je srušen, a sudac Erceg je dosudio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora. Prije nego što ga je Fruk izveo, Erceg je pokazao na kazneni udarac, jer su mu iz VAR sobe javili da se prekršaj dogodio u kaznenom prostoru.

Marko Pjaca je namjestio loptu, poslao Ivana Banića u jednu, a loptu u drugu stranu pa je Rijeka u 35. minuti prepolovila zaostatak.

Isti su se akteri našli oči u oči u 53. minuti, kad je sudac Erceg, ponovno nakon signala iz VAR sobe, dosudio novi kazneni udarac za Rijeku zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. Banić je u ovom dvoboju izašao kao pobjednik i obranio Pjacin udarac, ali se lopta odbila ponovno riječkom napadaču koji ju je bez poteškoća poslao u nebranjenu mrežu za izjednačenje na 2:2.

Rijeka je do kraja dvoboja bila konkretnija i bolja momčad, a to je naplatila u 89. minuti. Nakon prekida i ubačaja u kazneni prostor Gorice, domaća obrana je zaboravila na Niku Galešića, a ovaj je s pet metara poslao loptu u mrežu za konačnih 3:2.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Mateo Erceg iz Benkovca.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider