Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fenomenalna utakmica

Nogometni blockbuster završio bez pobjednika: Šteta što će netko morati ispasti!

Barcelona i Manchester United odigrali su 2:2 u prvoj utakmici play-offa nokaut-faze Europske lige.

Manchester United (Foto: Afp)

U prvoj utakmici play-offa nokaut-faze Europske lige na Camp Nouu su Barcelona i Manchester United odigrali 2:2.

Bio je to fenomenalan dvoboj, s pregršt prilika na obje strane. Period u kojem su momčad igrale pod ručnom praktički nije ni postojao jer su od prve minute krenuli žustro, s ciljem da zabiju gol više.

Naročito to vrijedi za engleski sastav, koji je u uvodnim minutama propustio nekoliko dobrih šansi. Barca se sredinom prvog dijela počela buditi i to je bio zapravo nagovještaj fantastičnog drugog poluvremena.

Katalonci su prvi zabili, Marcos Alonso bio je strijelac nakon kornera, glavom je poslao loptu u mrežu na drugoj vratnici.

Međutim, samo tri minute kasnije sjajni je Marcus Rashford izjednačio, a u 59. učinio i ključni potez prije negoli je Jules Kounde postigao autogol za vodstvo Uniteda (Rashford je poslije kornera izbacio čuvara i uputio ubačaj koji se odbio do nesretnog Francuza).

Do kraja su domaćini pritiskali i u 76. minuti uspjeli doći do izjednačenja. Raphinha je s desne strane u šesnaesterac uputio jedan ubačaj koji nitko nije završio i lopta je odsjela u mreži.

Šahtar pobijedio Rennes

U drugom susretu večeri Šahtar Donjeck, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Jovićević, je u Varšavi pobijediio Rennes sa 2:1.

Ukrajinski sastav, koji je ove zime ostao bez najboljeg igrača Mihaila Mudrika koji je prodan u Chelsea za oko 100 milijuna eura, poveo je već u 11. minuti. Bogdan Mihajličhenko je pucao prema golu, Mandanda je obranio, ali je Dmitro Kriskiv pospremio odbijanac. U završnici prvog dijela Chimuanya Ugochukwu je skrivio kazneni udarac, a Artem Bondarenko zabio za 2:0.

Rennes je smanjio u 59. minuti golom Toka Ekambija koji je u 77. minuti izašao iz igre, a umjesto njega je ušao Lovro Majer. Neven Đurasek nije nastupio za ukrajinski sastav.

Roma gađala okvir gola i izgubila u Salzburgu

RB Salzburg je golom Nicolasa Capalda u 88. minuti svladala Romu sa 1:0.

Domaćin je kreno agresivno, s velikim pritiskom. Roma je izgledala uplašeno i trebalo joj je oko 20 minuta da se probudi, a do kraja susreta Salzburg mora zahvaliti vrataru Köhnu što nije rezultatski zaostao.

U nastavku susreta Roma je dva puta pogađala okvir gola, u 73. minuti je Bryan Cristante nadskočio obranu i pucao glavom, ali je pogodio desnu stativu. Osam minuta kasnije Andrea Belotti je pogodio prečku.

Kazna je stigla u 88. minuti, Strahinja Pavlović je ubacio u šesnaesterac, a Nicolas Capaldo zabio glavom za pobjedu domaćina. Luka Sučić je za Salzburg igrao do 82. minute.

Juranovićev Union Berlin neporažen u Amsterdamu

U susretu između Ajaxa i Union Berlina nije bilo golova.

Ajax je u prvom poluvremenu imao daleko veći posjed, ali nije upitio niti jedan udarac u okvir suparničkog gola. Igrači Uniona su zatvorili sve prolaze, dobili većinu duela i stvorili bolje šanse od domaćina. Rijetko koji gostujući vratar imao je lakših prvih 45 minuta u europskom dvoboju na ovom stadionu. U nastavku susreta Ajax je zaigrao bolje, ali je ostalo 0:0.

Josip Juranović je odigrao cijeli susret za njemački sastav.

Play-off nokaut-faze Europske lige:

Barcelona (Špa) - Manchester United (Eng) 2:2 (Alonso 50, Raphina 76 / Rashford 53, Kounde 59-ag)
Šahtar Donjeck (Ukr) - Rennes (Fra) 2:1 (Kriskiv 11, Bondarenko 45-11m / Ekambi 59)
Ajax (Niz) - Union Berlin (Njem) 0:0
RB Salzburg (Aut) - Roma (Ita) 1:0 (Capaldo 88)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Ključ Hajdukovog uspjeha! 🔑⚪

📸: Duje Klaric / CROPIX
Ozbiljne optužbe na račun Dinama. 🧐

📸: Goran Sebelic / CROPIX
UŽIVO iz Salzburga: Centar RB-a
Najveći, da je s nama, bi danas slavio svoj 60. rođendan. ❤️🇭🇷

"A dani se vrte,
ka basket, ka srića,
najlipšu si priču,
o mladosti priča." 🏀

📸: CROPIX