Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osijek izborio europu

Dinamo proslavio naslov pobjedom protiv Hajduka pred 15 tisuća navijača

Dinamo je pobijedio Hajduk u posljednjem kolu ovosezonskog izdanja HNL-a.

Galerija Arijan Ademi, Izet Hajrović, Dani Olmo (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Dinamo i Hajduk (GOL.hr)

Dinamo je proslavio obranu naslova hrvatskog prvaka pobjedom 3:1 protiv najvećeg rivala Hajduka na Maksimiru. Modri će i ovog ljeta igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, u koje ulaze u 2. pretkolu.

Hajduk je nakon lošeg prvog dijela sezone na kraju završio kao četvrti s istim brojem bodova kao i trećeplasirani Osijek, koji je u posljednjem kolu pobijedio Inter u Gradskom vrtu. Splićani kreću u kvalifikacije u 1. pretkolu, Osječani u 2. pretkolu, a drugoplasirana Rijeka u 3. pretkolu Europske lige.

gol expired Potres uoči derbija: Bjelica izbacio reprezentativca iz momčadi Dinama! divider

Dinamo i Hajduk odigrali su sadržajan derbi u oba dijela utakmice. U prvih 45 minuta obje su momčadi imale velike prilike, ali je Dinamo golom Hajrovića u 21. minuti uspio s prednošću otići na odmor.

U drugih 45 minuta Modri su odmah Gavranovićevim golom u 49. minuti razbili nade dotad opasnog Hajduka, čija je obrana u nekoliko navrata katastrofalno reagirala.

Mario Gavranović zabio je i gol za 3:0 u 56. minuti nakon čudne situacije. Ivan Bebek prvo je poništio gol pa ga priznao nakon što su ga okružili domaći igrači. Gavranović je u začetku akcije bio u zaleđu, na kraju je sudac dosudio pasivnom. Nije dirao loptu, ali je utjecao na igru jer je podigao nogu da lopta prođe do Olma.

Može li Bjeličin Dinamo do Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Mijo Caktaš zabio je utješni gol za Bijele u 68. minuti, kojim se na kraju sezone popeo na prvo mjesto ljestvice strijelaca s 19 pogodaka.

Žalili su se igrači Hajduka na situaciju iz 82. minute, kada je Theophile igrao rukom u 16-ercu, no Bebek se nije oglasio, nego je pokazao na - udarac iz kuta.

Do kraja utakmice obje su momčadi imale nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Dinamo - Hajduk 3:1

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider