Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljutiti na predsjednika

Uzbuna na Camp Nouu: Igrači Barce pucaju od bijesa, čeka ih nečuvena operacija

Barcelona će u razmaku od 25 sati odigrati dvije utakmice na različitim stranama svijeta…

Real slavi pogodak protiv Barcelone (Foto: Afp)

Barcelona je upala u prvu ozbiljniju krizu ove sezone. U posljednjih pet utakmica bilježi dva poraza, jedan remi i tek dvije pobjede. Nakon poraza od Šahtara i uoči okršaja s Portom, ugrozila je prolaz u drugi krug Lige prvaka, a u La Ligi je pala na četvrto mjesto s četiri boda zaostatka za Real Madridom i Gironom.

Luka Modrić Stigli rezultati pretraga: Evo koliko neće biti Luke Modrića zbog ozljede protiv Cadiza divider

Dovoljno da se na Camp Nouu upale alarmi za uzbunu. Na sve se nadovezala teška ozljeda Gavija u kvalifikacijskom terminu protiv Gruzije, zbog čega je Barcelona poludjela na Španjolski nogometni savez i izbornika De la Fuentea. Klub ih je sve skupa optužio za loš menadžment, odnosno nepotrebno forsiranje njezinih umornih igrača u nebitnoj utakmici.

Xavi sve češće traži opravdanja

Trener Barcelone Xavi Hernandez sve češće traži opravdanja za lošije rezultate u ozljedama i zgusnutom rasporedu, a simptomatično je da je spomenuo i mentalitet koji njegovi igrači moraju promijeniti.

"Moraju biti koncentriraniji i usredotočeniji", kazao je Xavi.

Neki španjolski mediji spekuliraju da je atmosfera u Barceloninoj svlačionici poljuljana djelomično i zbog nezadovoljstva nekim odlukama vrhuške kluba. Kako piše katalonski Sport, igrače Barcelone veoma je razljutila odluka kluba da se uoči božićne stanke, 20. prosinca, putuje na prijateljsku utakmicu s meksičkom Americom u Dallasu, koja će se igrati samo 25 sati nakon utakmice s Almerijom u posljednjem ovogodišnjem kolu La Lige.

Barca putuje u Dallas

Navodi se da ih je posebno pogodila licemjernost vrhuške kluba, koja je s jedne strane ljutita na Španjolski nogometni savez zbog forsiranja njezinih preumornih igrača, a s druge strane organizira utakmicu u iznimno skučenom vremenskom razmaku na dalekoj destinaciji.
Igračima Barce to je znak da čelnici kluba uopće ne vode brigu o fizičkim i mentalnim posljedicama koje će oni osjetiti.

Barcelonina će momčad, dakle, u razmaku od 25 sati igrati dvije utakmice i između toga putovati 14 sati u jednom smjeru, a odmah poslije utakmice vraća se u Španjolsku na desetodnevni odmor prije nastavka prvenstva i utakmice s Las Palmasom. Doista nečuvena operacija.

Loža u Maksimiru Sudbinski dani za Dinamo: Evo što se zapravo događa u Maksimiru i zašto sve miriše na novu prevaru divider

Razlog putovanja u SAD vrlo je prozaičan i nije ga teško naslutiti: nagrada od 4 milijuna eura. Kako bi ušutkao svlačionicu i privolio je da odveć ne grinta u javnosti, predsjednik Barcelone Joan Laporta obećao je igračima premije od 100 tisuća eura po glavi, a uz to im je navodno odbrusio da se moraju iskupiti za posljednje poraze.

Laporta spustio ljutitim igračima Barcelone

Spustio im je da ne bi morali putovati u Dallas da su pobijedili Šahtar u Ligi prvaka te da bi se trebali zapitati kako će im isplatiti goleme plaće, kojih se ni za živu glavu ne žele odreći, ali zato bi htjeli da im se smanji broj utakmica. Kao i uvijek, medalja ima dvije strane. Igrači bi često htjeli i ovce i novce, a to ne ide.

Zna se da je Barca još uvijek u kompliciranoj financijskoj situaciji, a Laporta je već očito uknjižio taj novac u proračun kluba, no Barca je šokirana u Hamburgu i situacija se zakomplicirala u skupini. Porto i Barca imaju po devet bodova, a Šahtar je treći sa šest. Ne treba ni govoriti da bi za Katalonce bila čista katastrofa da opet ispadnu u skupini. Financijski gubitak bio bi golem i zacijelo bi utjecao na puno toga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider