Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lige petice za peticu

Uzbudljiva završnica sezone u najjačim ligama Europe: U Španjolskoj i Francuskoj čisti spektakl

Dok u Serie A traje uzbudljiva borba za mjesta u Ligi prvaka, pitanje prvaka je riješeno. Inter slavi prvu prvenstvenu titulu nakon 10 godina i to je jedina od liga Petice u kojoj je poznati ovosezonski prvak. U ostalima su neki velikani blizu potvrde prvog mjesta, ali u dvije velike lige je napeto kao rijetko kad do sada.

Lige Petice ove sezone su bile gotovo pa za čistu peticu. A od njih, ono što su nam za samu završnicu pripremila prvenstva Španjolske i Francuske je čisti spektakl.

Krenimo od La Lige u kojoj je 4 kola prije kraja slijedeća situacija: Atletico je vodeći sa 76 bodova, Real i Barcelona su na dva boda zaostatka, a Sevilla koja ima utakmicu manje, ali ako večeras pobijedi Atheltic Bilbao, i ona će ostati u utrci za naslov prvaka. Dakle, u toj varijanti su četiri kluba u samo 3 boda razlike.

Pa da vidimo odmah njihove rasporede. Atletico već za vikend gostuje kod Barcelone, zatim doma dočekuje petoplasirani Real Sociedad…potom ide u goste 11-plasiranoj Osasuni i za kraj im ostaje domaća utakmica sa Valladolidom, 17.-om momčadi prvenstva.

gol expired Predstavljamo novu hrvatsku tenisku nadu: U prvom profesionalnom meču napravila je veliku senzaciju divider

A da vidimo sada raspored Reala. Također za vikend odmah derbi sa Sevillom, pa dva gostovanja kod osme Granade i 10.-og Bilbaa, te za kraj domaći susret s odličnim Villarrealom. A uz sve to, Modrić i društvo za dva dana imaju i uzvrat polufinale Lige prvaka protiv Chelseaja.

Barcelona, pak, nakon derbija s Atleticom ide u goste 13.-om Levanteu, pa će doma dočekati 9.-tu Celtu, te za kraj igrati kod već Eibara koji se nalazi na posljednjem, 20.-om mjestu prvenstva.
I da vidimo još i raspored Ivana Rakitića i Seville.

Nakon gostovanja kod Reala za vikend, Sevilla igra doma s Valenciom, zatim ide u goste Villarrealu, pa će za kraj ugostiti 16.-plasirani Alaves.

Puno je tu još mogućnosti i potencijalnih raspleta, ali dosta toga bi jasnije moglo biti već za vikend kada imamo dvije utakmice međusobnih konkurenata.

gol expired Nakon burne noći Brozović objavio bizaran video: Izgleda zastrašujuće, reagirao talijanski novinar divider

A ove sezone, kao rijetko dosad, jako je uzbudljivo i u Francuskoj. Tri kola prije kraja, na vrhu nije PSG već Lille, ali Parižani zaostaju samo jedan bod. A nisu daleko ni Monaco Nike Kovača i Lyon.
A da se sad ne bavimo njihovim rasporedom do kraja, reći ćemo samo kolika bi senzacija bila da netko bude prvak osim PSG-a jer evo… Neymar, Mbappe i društvo zajedno vrijede tek nekih 150 milijuna eura manje od sve tri momčadi koje im prijete oduzeti titulu prvaka Francuske.

U Njemačkoj također još nije gotovo, ali Bayern bi pobjedom ovog vikenda trebao osigurati 9.-ti uzastopni naslov prvaka, a u Italiji je Inter prekinuo baš devetogodišnju vladavinu Juventusa i tako stigao do svoje prve titule nakon 11 godina.

I za kraj nam ostaje još samo baciti oko na englesku Premier ligu u kojoj Manchester City ima 13 bodova više od ljutog gradskog rivala Uniteda i da je jučer igran veliki derbi Liverpool United i da su Redsi pobijedili, City bi već bio prvak. Ali i ovako su, jasno, goleme šanse da Guardiola vrati titulu u vitrine Etihada.

A što će se sve još dogoditi u Španjolskoj i Francukoj? Čini se da je sigurno samo jedno: da će biti napeto do kraja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider