Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi u BiH

Uvrijeđeni Begović napao Prosinečkog: Najteži dan u karijeri, to je nedopustivo i vrijeđa instituciju reprezentacije

Izbornik reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je popis igrača na koje računa za utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije, ali na njemu se nije našlo mjesta za Asmira Begovića, koji je vrlo oštro odgovorio na njegov komentar.

Asmir Begović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na popisu reprezentacije BiH opet nije bilo vratara Bournemoutha Asmira Begovića, što je nekima bilo veliko iznenađenje. Prosinečki je objasnio da je razlog bilo preskakanje nekih prijateljskih susreta kada je tek preuzeo izborničku funkciju.

"Begović će biti tu, ali sada ga nisam zvao iz dva razloga. U Bugarskoj je imao problema i nije mogao doći, rekao sam OK, ali onda nije putovao ni u Južnu Koreju. Nisam ga pozvao, odluka nije bila lagana jer dobro brani, ali moramo poštovati neki red i hijerarhiju", rekao je Prosinečki, prenosi sportsport.ba.

"Ja sam razgovarao s Begovićem i opet ću razgovarati. On mi je iznio razloge zbog kojih ga nije bilo i koji su njemu veliki, za mene ti razlozi nisu bili značajni. Ovo je reprezentacija, napravili smo atmosferu i mora se znati red. Svaki igrač treba se zabrinuti za svoje mjesto u timu. Nitko nije predodređen i mora se znati ponašati", dodao je Žuti.

Međutim, nije dugo trebalo čekati na Begovićev odgovor. I to poprilično oštar. Vratar Bournemoutha oglasio se na svom profilu na Facebooku.

''Prije svega, ovo je za mene bio jedan od najtežih dana u profesionalnoj karijeri jer se nisam nadao da će nakon deset godina u reprezentaciji netko izbrisati moje ime a da me barem ne nazove ili posjeti i osobno objasni o čemu se radi i u čemu je problem.''

''Mislim da nakon toliko vremena i posvećenosti reprezentaciji nisam zaslužio takav odnos. Doslovno sam danas izašao s treninga i preko poruka i novinskih tekstova saznao da ovaj put nisam na popisu reprezentacije, i iskreno mislim da je to nedopustivo te da vrijeđa ne samo mene nego i instituciju reprezentacije'', poručio je Begović.

Potom je pojasnio svoje prethodne odluke i izostanke sa zadnja dva okupljanja reprezentacije.

''Dva puta sam od izbornika tražio poštedu. Prvi put zbog povrede koju sam vukao od siječnja, a Nogometnom savezu, izborniku i našem liječničkom timu poslao sam kompletnu medicinsku dokumentaciju. S dopuštenjem izbornika propustio sam okupljanje kako bih se za vrijeme pauze što bolje oporavio. Drugi put mi se desio privatni problem; kao bivšeg igrača i čovjeka sam izbornika zamolio da me poštedi utakmica. Nisam zahtijevao, nisam tražio, nisam uvjetovao, samo sam zamolio i izbornik mi je u kratkom razgovoru dao dopuštenje. Da nije, prihvatio bih to i došao na okupljanje'', izjavio je 31-godišnji vratar.

Čini se da u cijeloj priči netko laže jer imamo dvije dijametralno suprotne verzije. Ili je istina negdje u sredini. Kako god, treba vidjeti hoće li se njihov odnos nakon ovog uopće izgladiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider