Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako to objasniti?

VIDEO Analiza Hajdukova kiksa u Šibeniku: "Pritisak je ogroman, a znate li zašto?"

Ivan Ljubić iz Utakmicu po utakmicu iznio je svoje viđenje Hajdukova remija u Šibeniku.

Prva utakmica devetog kola HNL-a bila je ujedno i jedina u kojoj gosti nisu odnijeli pobjedu. Hajduk je dugo vodio na Šubićevcu, ali Šibenik je u 97. minuti stigao do izjednačenja i boda.

U novom izdanju podcasta Utakmicu po utakmicu ta je utakmica dobila poseban dio.

"Od 49. minute se utakmica potpuno promijenila. Hajduk se povukao i išao zatvarati utakmicu. Iz kojeg razloga? Ne znam. Mentalna blokada ili možda neki strah od kiksa prije svega. Ne mogu drugačije objasniti zatvaranje utakmice protiv Šibenika koji je napadački najgora ekipa u ligi", prepričao je Mateo Pukšar koji je komentirao utakmicu u televizijskom prijenosu.

Ivan Ljubić je dao svoje viđenje situacije i objašnjenje zbog čega je ta mentalna blokada koja se nadvila nad Hajdukovim igračima toliko teška.

"Ogroman je pritisak, a znate zašto? Zato jer znaju da nemaju pravo na krivi korak jer im Dinamo nigdje ništa ne daje, ne nudi nikakvu priliku da se približe plus zbog toga što Dinamo nije odgađao utakmice Hajduk sada ima -12. Ti moraš pobjeđivati u kontinuitetu plus moraš u međusobnim utakmicama s Dinamom pobijediti kako bi to nadoknadio. Mislim da mentalno opterećenje pred Hajdukom je ogromnom i mislim da nije u skladu s Hajdukom i njegovom reputacijom da se u utakmici koju toliko ima pod kontrolom da se čeka kraj", zaključio je Ljubić.

Cijelu devetu epizodu podcasta Utakmicu po utakmicu pogledajte u videu:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider