Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNL galaksija

Utakmicu po utakmicu (37): Ništa se, ništa, promijenilo nije

Podcast Utakmicu po utakmicu dogurao je do 37. epizode na gol.hr-u.

Podcast Utakmicu po utakmicu polako zaključuje prvu sezonu na gol.hr-u, a od ovog ponedjeljka možete ispratiti 37. epizodu. Sve u Supersport HNL-u je manje-više riješeno, a na jedino preostalo pitanje odgovor će sljedeći vikend dati Osijek i Rijeka.

Tako je protekli vikend Rijeke protiv Dinama trebala igrati važnu utakmicu za Europu, ali ostali rezultati značili su kako će se igrati za prestiž. U tim uvjetima Modri su izašli kao pobjednici 2:1, a svoj premijerni gol u seniorskom nogometu zabio je Sadegh Moharrami.

Dinamo već poslao dvije ponude za igrače u HNL-u

Zanimljiva tema s tog susreta bila je i budućnost Dinamovih igrača na posudbi na Kvarneru, odnosno budućnost najboljeg igrača Rijeke Matije Frigana kojeg se već dugo povezuje s Modrima. Navodno su iz Dinama već poslali ponude za njega i za Lokomotivinog Lukasa Kačavendu.

Osijek se izgleda konačno probudio, a najbolji dokaz tome je gaženje Šibenika kojeg su tim rezultatom i službeno spakirali u drugu razinu natjecanja. Proigrao je i Kristijan Lovrić, a njegovih 90-ak minuta u zadnjem kolu protiv Rijeke, bit će zanimljivije vjerojatno od svih ostalih aktualnosti u zadnjem kolu.

"Padobran" će ublažiti pad Šibeniku

Šibenčani se pak već pakiraju za drugu ligu, ali prije toga moraju još pokušati osvojiti trofej u Kupu na račun velikog rivala Hajduka. Njihova drugoligaška avantura mogla bi trajati kraće nego bilo koja druga jer će zahvaljujući drugačijoj raspodjeli TV prava dobiti nešto što se zove „padobran“ za lakšu tranziciju.

S druge strane Gorica je veličanstvenom utakmicom protiv Varaždina zaključila čudesan preokret u drugoj polovici sezone i pod palicom Željka Sopića osigurala još jednu sezonu u prvoligaškom društvu. No, očekuju se brojne rotacije i njihovom rosteru, a nekako je tu prvi u izlogu Jurica Pršir.

Lokomotiva se čini se probudila kad je bilo najmanje bitno, ali su se digli na vrijeme da ugase sve europske ambicije Istre 1961 u sljedećoj sezoni. Lokosi bi mogli dogodine ponovo ostati bez ključnih igrača i krenuti ispočetka, međutim imaju ponovo dobru bazu talentiranih mladih igrača na koje će se osloniti.

Novo ruho Rujevice za finale Kupa

Istra je pak u utakmici sezone protiv lokse ostala bez šanse za Europu, ali kad se podvuče crta na njihovu sezonu mogu reći kako je iza njih izvrsna sezona.

Priču o proteklom kolu HNL-a zaključili su analizom utakmice Slavena i Hajduka, posljednja klapa Zoranu Zekiću u Koprivnici obilježila je taj susret kao i gol Jana Mlakara, koji je za ovu priliku prvi put u karijeri ponio kapetansku vrpcu oko ruke.

Kako oko tog susreta nije bilo prevelikih repova, koncentrirali su se više na okršaj u srijedu u finalu Kupa i otkrili nekoliko zanimljivih detalja oko završne utakmice sezone u tom natjecanju.

Sve su zaključili standardnim rubrikama kladionica, Trofej Tomislava Stipića i  HNL-seri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider