Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova epizoda

Utakmicu po utakmicu (34): Nemamo naslov, ali ima ga Dinamo

Sve o Vječnom derbiju i Dinamovoj proslavi naslova pogledajte u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu.

Nogometaši Dinama u prošlom 32. kolu Supersport HNL-a remizirali su s Hajdukom i potvrdili svoj 24. naslov prvaka u povijesti. U 34. po redu epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu saznajte sve o toj utakmici, ali i ostalim aktualnostima iz domaće lige.

Dobitnici i gubitnici Vječnog derbija

Novu epizodu otvorila je rasprava o Vječnom derbiju, a s ovog susreta istaknuli su ponovnu neefikasnost na Poljudu te pokušali detektirati razlog zašto su okršaji Hajduka i Dinama gotovo uvijek atraktivniji na Maksimiru. Nekoć je problem bio loš poljudski travnjak, no otkako je novi čovjek na održavanju travnjaka u Splitu, ta teza više ne pije vodu.

Oduševio ih je nastup mladog Nike Sigura s jedne strane, odnosno utakmica koju je na drugoj odigrao Dinamov veznjak Robert Ljubičić. On je dugo patio kod Čačića igrajući lijevog beka, no sad je konačno na svojoj prirodnoj poziciji i mogao bi, nastavi li ovako, naslijediti cipele koje je ispraznio odlazak Arijana Ademija.

Treba li zbog Banića mijenjati pravilo?

Poslije derbija uslijedila je utakmica Lokomotive i Gorice, koju je, nažalost, obilježila ružna ozljeda golmana gostiju, Ivana Banića, koji je u nesvijesti iznesen s travnjaka, a na gol je morao stati Raspopović jer je Sopić dotad već bio obavio sve izmjene.

Na tu temu povukla se rasprava oko primjera sa Svjetskog prvenstva u Katru, s utakmice Irana i SAD-a, na kojem su se Iranci našli u identičnoj situaciji, ali je tada golman koji je ozlijedio glavu mogao biti zamijenjen unatoč tome što su dotad već bili obavili sve izmjene. Treba li takvo pravilo i u HNL-u?

Borba za treće mjesto

Rijeka i Osijek u ovom kolu su oboje slavili, pa će borba za treće mjesto obilježiti preostala četiri kola HNL-a. Ovi prvi u proteklom su kolu pobijedili Slaven Belupo i spriječili "metlu u ovoj sezoni", a drugi su spojili drugu pobjedu zaredom i razbudili se taman za završnicu sezone pod novim trenerom.

Sve to plus standardne rubrike kladionicu i Trofej Tomislava Stipića, ali bez Haenelesera iznimno ovaj put jer je premalo vremena bilo između dva kola, pa se nije stiglo skupiti materijala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider