Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odjeci derbija

Utakmicu po utakmicu (26.02.2024.): Igrač više je manje

Stigao je ponedjeljak, a s njim i nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu.

Ponedjeljak ne voli nitko, ali ljudi koji vole HNL barem imaju opciju kako ga uljepšati. Jasno, novom epizodom podcasta Utakmicu po utakmicu.

U fokusu je bilo 24. kolo Supersport HNL-a, to znači da su sve oči bile uprte u dvije adrese. U subotu na stadion Anđelko Herjavec u Varaždinu gdje je gostovao Hajduk, a u nedjelju na Maksimir gdje se igrao derbi kola između Dinama i Rijeke.

Krenuli su kao i mnogo puta ove sezone pitanjima naših gledatelja, a ona su ovaj put bila jako zanimljiva, ali i pomalo krivo adresirana jer su mnoga bila o sudačkim procjenama. Naš voditeljski četverac pokušao je odgovoriti na većinu, ali uz priznanje kako imaju limitirano znanje o temi te kako bi puno radije razgovarali o nogometu, nego o suđenju.

Goda, Bernauer i odjeci derbija

Poslije Q&A-a na red je došlo glavno jelo, a ono je ovog ponedjeljka sastavljeno od utakmice Dinama i Rijeke. Iako ju je odlučio penal u sudačkoj nadoknadi, naši voditelji složili su se kako je on bio potpuno zaslužen, a potez inače dobrog Brune Gode potpuno neshvatljiv.

Dinamova obrana odradila je još jednu bitnu utakmicu bez primljena gola, a riječ dvije dobio je novi Jakirovićev čovjek od povjerenja – Maxime Bernauer. Popularni „Bernabeu“ još je jedan Šimićev čovjek koji se od anonimusa ove polusezone probio do prve momčadi.

Kad smo kod Jakirovića, iza njega je tjedan iz snova, međutim neće se uljuljati u sigurnost jer pohvala barem zasad na njegov posao još nema. Iako mu je ovo bila 20. pobjeda na Dinamovoj klupi, zbog sedam poraza koje ima još je kod mnogih navijača Modrih pod velikim upitnikom.

Red derbija, red Hajduka u Varaždinu

Uz derbi Dinama i Rijeke igralo se još nešto valjda ovaj vikend, a uz jednu od utakmica sezone bilo je puno razgovora i o okršaju Varaždina i Hajduka. Što zbog rekordne posjete u Varaždinu, zahvaljujući jasno Hajdukovoj gostujućoj vojsci, što zbog lude utakmice, što zbog Hajdukovog kiksa.

Bijeli nisu izgledali dobro u tom susretu i to je činjenica, ali opet, nisu izgledali tako loše da bi se trebalo skinuti glavu Mislavu Karoglanu. Ipak, dio navijačkog puka već je počeo tražiti njegovu smjenu. Unatoč tim prozivkama, ona se neće tako brzo dogoditi, smatraju u podcastu UPU.

Trener Varaždina Nikola Šafarić bio je presretan poslije utakmice, bio je zadovoljan čak i Markom Dabrom koji je zbog drugog žutog kartona ostavio svoje na cjedilu 40-ak minuta uoči kraja utakmice.

Malo i o ostalom

Dinamov veliki trijumf i Hajdukov kiks ispratili su analizom utakmice Lokomotive i Osijeka, odnosno s riječ dvije o susretu Istre 1961 i Rudeša te Gorice i Slaven Belupa.

Poslije analize kola na red je došla rubrika kladionica, a poslije nekoliko epizoda posta vratili su se HNL-seri. Za kraj su odigrali partiju kviza i to je bilo sve…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider