Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kome je to kiks?

Utakmicu po utakmicu (14): Tresla se brda, rodio se iks

Podcast Utakmicu po utakmicu došao je do svog 14. izdanja na gol.hr-u.

Pred vama je nova, 14. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu na gol.hr-u. Ponovno je naš voditeljski kvartet bio u ponešto izmijenjenom sastavu, jer po drugi put ove sezone reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban zasjeo je u stolicu Igora Ćurkovića.

Zajedno s Valentinom Miletić, Mateom Pukšarom i Ivanom Ljubićem Boban je pretresao niz domaćih nogometnih aktualnosti, s naglaskom na derbi Hajduk - Dinamo i nadolazeći sraz Modrih s Milanom u Ligi prvaka.

Za početak, Ljubić i Pukšar su se prisjetili svojih putešestvija iz Latvije gdje su nazočili kako Tomislav Stipić s Audom kreira veliko iznenađenje i osvaja tamošnji Kup. Nekoliko fotografija su pokazali, a budući da su sa sobom nosili i go-pro kamere, najavili su i reportažu u video obliku.

Hajduk - Dinamo je bio tipični poljudski derbi

Bilo je govora i o Kup utakmicama u Hrvatskoj, gdje je u šesnaestini finala Lokomotiva ostvarila najuvjerljiviju pobjedu, a Rijeka se najviše mučila i uspjela eliminirati petoligaša Moslavinu tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Glavna priča tjedna ipak je bio okršaj Hajduk - Dinamo za koji su se Ljubić i Boban složili da je bio tipična poljudski derbi, sa svim mogućim elementima utakmica dva najveća hrvatska kluba u Splitu (prekršaji, lopta dosta vremena u zraku, prekidi zbog bakljada...).

Što se tiče Dinamove iduće utakmice, domaćinstva Milanu u Ligi prvaka ovog utorka na Maksimiru, naši voditelji smatraju da Ante Čačić neće posegnuti za formacijom 3-5-2. Izdvojili su Luku Ivanušeca kao igrača koji nikako ne uspijeva odigrati onu jednu upečatljivu utakmicu po kojoj će biti zapamćen.

Gorica je u "banani"

Povratkom na HNL teme, zajednički zaključak svih je bio da je Gorica u velikim problemima, s obzirom na zaostatak od sad već šest bodova za prvim ispred sebe, a to je Rijeka.

Izrazili su iznova naklon naspram igre Varaždina i Tonija Teklića kojem je pomalo nepravedeno "otet" pogodak postignut iz slobodnjaka na utakmici s Osijekom. Također, pohvale su adresirane i u Koprivnicu gdje Zoran Zekić i Slaven Belupo još uvijek ne dozvoljavaju da im itko ugrozi sjajno četvrto mjesto koje drže već neko vrijeme.

Na svoj osebujan način Vlado Boban je prokomentirao najlošiju utakmicu cijelog kola, onu između Istre 1961 i Šibenika na kojoj nije bilo golova, a bogme niti dobrog nogometa.

Pogledajte podcast Utakmicu po utakmicu (14) u priloženom videu na početku članka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider