Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez euforije, molim!

Utakmicu po utakmicu (07.10.2024.): Kvarat(škelia) titule

Podcast Utakmicu po utakmicu slavi kraj prve četvrtine prvenstva, a na vrhu je Hajduk. Međutim, Splićani su se, izgleda, opekli lani i više nitko nije u euforiji.

Iza nas je još jedan vikend u Supersport HNL-u, a ako trebaš najbolju analizu domaćeg nogometa, javi se u studio podcasta Utakmicu po utakmicu. Ovaj vikend na meniju su bili Dinamova Europa i povratak domaćoj zbilji, sjajni Hajduk u Dalmatinskom derbiju, a pažnju na utakmicu Rijeke skrenula je persona non grata protekla tri dana – sudac Mario Zebec.

Početak je kao uvijek rezerviran za pitanja naših gledatelja, a njih je po običaju bilo jako puno i bila su, također po običaju, jako zanimljiva. Puno ih je adresirano na hajdučka pitanja, a ono što je ostalo pokupili su dežurni dinamolozi…

Djelitelj (ne)pravde Zebec ukrao pažnju

Kako su Dinamo i Hajduk igrali u nedjelju, a Rijeka u subotu, otvorili su analizu 9. kola aktualnostima s njezine utakmice. Malo o uzletu Slavena, malo o problemima Rijeke u realizaciji i jako, jako puno o katastrofalnoj pogrešci djelitelja (ne)pravde.

Iako Farmaceutima perspektiva pod trenerom Kovačevićem djeluje puno blistavije nego na početku sezone, bude li se na kraju sezone borio za ostanak i bude li tijesno, možda će se sjetiti ova dva izgubljena boda. Uz očito pitanje u što je gledao Zebec postavlja se i ono – što je hrvatskom nogometu dosad donio strani predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i povjerenik za delegiranje sudaca SuperSport HNL-a?

Pragmatični Dinamo pod Bjelicom? Koga briga, to je Bjelica

Većinu pitanja vezanih za Dinamo odgovorili su u pitanjima i odgovorima na početku emisije, ali riječ-dvije uzeo im je trobod u Varaždinu a la Bjelica. Dinamov šef zarotirao je polovicu momčadi i dobio pragmatičnih 1:0 i nitko nije rekao ništa. Da je Jakirović tako slavio, vjerojatno bi se govorilo o loših 90 minuta Modrih. Vrijede li dvostruka mjerila?

Modri će u svakom slučaju potpisati ovakav tjedan poslije turbulentne bliske prošlosti, a potpisat će ga Raul Torrente i Petar Sučić, koji su u njemu najviše podigli svoj status.

Kvarat titule, ali bez euforije, molim

Hajduk je poslije sedam dugih godina spojio dvije domaće pobjede s četiri plus golova, a hvalospjeve su pokupili Ivan Rakitić, Anthony Kalik i jasno – mali Durdov. Bijeli slave "kvarat titule", ali za razliku od protekle sezone, u kojoj su se mnogi opekli, ovaj put nitko ne slavi preuranjeno.

Drugačija situacija je i na utakmicama na Poljudu, naši voditelji ističu kako unatoč često spominjanoj "mitskoj atmosferi" ovaj put cijelu utakmicu navija cijeli stadion. Nema polijetanja i Split je nikad realniji, tvrde. Dio činjenice da Torcida stoji čvrsto na zemlji jest i pristup Gennara Gattusa, koji uporno spušta loptu na zemlju tvrdeći da još ništa nije napravio…

Osijek se, izgleda, poslije medenog mjeseca vratio na početak, ali gostovanje u Puli nikome nije lako. Riječ-dvije dobili su Lokomotiva i Gorica, a sve su podvukli s malo klasike, Supersport kladionicom i naravno – haenelserima, plus bonus za one koje žele znati više o belgijskom nogometu.

Ako voliš HNL - sjedi i uživaj!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Mislite li da je Durdov već spreman za A reprezentaciju? 🤔

📸: Vojko Basic/CROPIX
Petković je protiv Monaca odigrao ratničku utakmicu. 💪🔵

📸: Damir Krajac/CROPIX
Najveća faca hrvatskog nogometa danas slavi. Neka mu je rođendan sretan kao dan legendarnog Goranovog dočeka nakon osvajanja Wimbledona... ✅️🇭🇷🥳
Izbornik otvoreno o kontroverznoj temi... ⚽

📸: Vlado Kos/CROPIX