Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
VELIKI UDARAC

"Dark horse" Svjetskog prvenstva zbog ozljede ostao bez zvijezde Barcelone

Najgore vijesti primio je urugvajski nogometaš Barcelone, Ronald Araujo, koji će zbog ozljede izbivati iduća dva do tri mjeseca.

Memphis Depay i Ronald Araujo (Foto: Afp)

Niti punu minutu na terenu nije izdržao Ronald Araujo u prijateljskom susretu reprezentacija Irana i Urugvaja odigranom u petak. Igru je morao napustiti zbog ozljede, nakon čega se uputio u Barcelonu na preglede.

Nažalost po njega, vijesti koje je dobio su najgore moguće. Sjajni 23-godišnji stoper doživio je ozljedu mišića koja se mora sanirati operacijom, nakon koje mu slijedi oporavak u trajanju od dva do tri mjeseca. 

Raspad sjajnog stoperskog para

Time je jasno kako će Araujo propustiti svoj planirani prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, što je najgora vijest koju je u ovom trenutku mogao dobiti. Ozljeda je uistinu došla u najgore vrijeme.

Osim što će nedostajati Barceloni, to je i ogroman udarac za njegovu reprezentaciju, koju mnogi smatraju "Dark horseom" Svjetskog prvenstva, odnosno momčadi koja iz drugog plana može napraviti sjajan rezultat.

Araujo je trebao s Atleticovim Joseom Mariom Gimenezom tvoriti najpotentniji stoperski par prvenstva, no to se sad neće dogoditi. Da bi stvari bile gore, trenutno nije u potpunosti poznato niti što je s ozljedom leđa Gimeneza, zbog koje je propustio ovo reprezentativno okupljanje.

Nema sumnje kako će ovime akcije Urugvaja ponešto pasti, no i dalje je to reprezentacija u kojoj se nalazi neki sjajni igrači. Njihov vezni red tako bi trebali držati Realov Fede Valverde, Rodrigo Bentancur iz Tottenhama te Lucas Torreira, dok napad predvode Darwin Nunez i naravno Luis Suarez.

Urugvaj se na prvenstvu nalazi u skupini H s Ganom, Portugalom i Južnom Korejom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider