Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Urnebesan video

Lovrina škola hrvatskog: Pogledajte kako je Majer objašnjavao Francuzima kako se izgovara njegovo prezime

Lovro Majer s Rennesom u nedjelju igra protiv Lyona u 13. kolu Ligue 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povremeni hrvatski reprezentativac i bivši igrač Dinama Lovro Majer ovo ljeto preselio je u francuski Rennes, međutim izgleda kako se Francuzi još muče izgovoriti njegovo prezime. Uoči utakmice protiv Lyona u 13. kolu Ligue 1 morao je održati kratku školu našeg jezika francuskim novinarima.

"Ljudi još uvijek ovdje govore Ma-žer, meni zvuči okej, ali zovem se Lovro Ma-jer", nasmijao se bivši dinamovac na konferenciji za medije dok je držao malu školu hrvatskog jezika Francuzima na konferenciji za medije Rennesa. 

U petak se pojavio na najavnoj konferenciji za medije za utakmicu s klubom svog suigrača iz nacionalne momčadi.

"Lyon poznajem samo po utakmicama koje sam gledao na TV-u, može se reći da ih javnost u Hrvatskoj malo bolje poznaje zbog Dejana Lovrena koji je tamo imao i nadam se da se Rennes u Hrvatskoj prati više zbog mene. Sad uče više o našem klubu."

Red hrvatskog, red francuskog jezika

Poslije sata hrvatskog, na red je došao francuski:

"Pomalo ga savladavam. Težak je jezik, ali učim ga i nadam se kako ću ga kroz sedam, osam mjeseci bolje govoriti", rekao je pa objasnio razlike između naše lige i Lige 1.

"Velika je razlika između Francuske i HNL-a. Igra je ovdje puno brža, vjerojatno zbog travnjaka, ali ima više i duela, presinga, igrači te napadaju puno intenzivnije. To mi odgovara, ne mislim da će mi biti problem.“

gol expired Conte startao pobjedom na klupi Tottenhama, Roma se nije uspjela osvetiti Norvežanima divider

"Možda je pritisak u Rennesu manji nego u Dinamu. Tamo se od vas očekuje pobjeda u svakoj utakmici, ovdje malo manje, ali pritisak nije nešto što me smeta. Samo uživam u nogometu…“

Majer je ovo ljeto preselio iz Dinama u Rennes za 12.000.000 eura plus još 3.000.000 eura bonusa, a dosad je u četiri utakmice francuskog prvenstva i još dvije u Konferencijskoj ligi ubilježio dvije asistencije u novom dresu te u međuvremenu debitirao za hrvatsku reprezentaciju.

 


Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider