Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIZOZEMCU PRESUDILO?

United ozbiljno razmišlja o novom treneru, isplivala dva glavna kandidata

Najlošiji ligaški start u posljednjih 60 godina mogao bi Erika teh Haga koštati mjesta na klupi Manchester Uniteda.

Ruben Amorim (Foto: Afp)

Po pet pobjeda i poraza upisao je Manchester United u prvih deset ovosezonskih utakmica Premier lige. Katastrofalan je to rezultat, a posebno vrijedi napomenuti da je jedna pobjeda došla nakon velikog sudačkog previda, a dvije u samoj završnici susreta gdje su bili veliki favoriti.

Ten Hag izgubio kontrolu

Eric ten Hag kao da je izgubio kontrolu nad momčadi, a posebno pati njen napadački dio. 

Marcus Rashford i Rasmus Hojlund Samo jedan podatak dovoljno potvrđuje koliko je katastrofalan ovosezonski Manchester United divider

Čini se kako je zasad ipak zadržao povjerenje uprave, no iz Engleske dolaze vijesti kako oni ipak već polagano pregovaraju s potencijalnim zamjenama.

Dva imena isplivala su u nekoliko različitih medija. I ne mora nas čuditi, budući da se o njima govore po pitanju bilo kojeg od najvećih europskih klubova.

Ponajbolji svih vremena i mladi portugalski stručnjak

Prvi je Zinedine Zidane, koji je dosad vodio samo jedan klub, Real Madrid, no napravio je sjajne rezultate. U četiri sezone na klupi Kraljevskog kluba osvojio je tri Lige prvaka i dva ligaška naslova, a bez posla je već preko dvije godine. Više puta je sam potvrdio kako će prihvatiti posao koji ga bude privukao, ali da mu se nigdje ne žuri.

Drugi je također bivši nogometaš koji već tri godine oduševljava na klupi lisabonskog Sportinga. To je 38-godišnji Ruben Amorim. On je sa zeleno-bijelima iznenađujuće osvojio duplu krunu 2021. godine te Kup 2022., a Europu je osvojio efektnim nogometom koji njegova momčad prezentira.

Pred Unitedom je težak raspored i novi kiksevi su mogući, a onda je jednako tako moguća i promjena menadžera. Bude li jedan od ove dvojice izbor uprave kluba, nitko ne bi trebao biti iznenađen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider