Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"naš novi menadžer"

Započela je nova era Arsenala: Unai Emery novi je menadžer Topnika!

Arsenal je nakon 22 godine dobio novog menadžera, a njegovo je ime – Unai Emery.

Unai Emery (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Engleski nogometni prvoligaš Arsenal u srijedu je objavio kako je za novoga menadžera imenovao španjolskog stručnjaka Unaija Emeryja (46), dosadašnjeg trenera francuskog prvaka Paris SG.

"Unai ima sjajnu nisku uspjeha tijekom čitave karijere, pod njegovim vodstvom razvijali su se neki od najboljih europskih mladih igrača, a njeguje uzbudljiv i progresivan stil igre koji se savršeno uklapa u filozofiju našeg kluba. Njegova radna etika, strastveni pristup i osjećaj za vrijednosti i na terenu tako i izvan njega čine ga idealnom osobom da nas povede naprijed", objavio je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis.

"Radi se o dokazanom pobjedniku i uvjereni smo da se radi o pravoj osobi koja će nam donijeti trofeje", naglasio je vlasnik kluba Stan Kroenke.

"Arsenal je poznat diljem svijeta po svom atraktivnom stilu igre, mladim igračima i fantastičnom stadionu. Jako sam uzbuđen što sam dobio odgovornost povesti ga u novo poglavlje", kazao je Emery.

Emery je na dužnosti menadžera Arsenala zamijenio Arsenea Wengera koji se na toj poziciji zadržao gotovo 22 godine, tijekom kojih je osvojio tri naslova prvaka Engleske i sedam FA Kupova.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider