Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borio se godinama

Belgijski vratar umro nakon teške bolesti: Saznao da će postati otac, a onda je stigla užasna vijest

Miguel Van Damme, vratar Cercle Bruggea, umro je nakon teške bitke s leukemijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miguel Van Damme, vratar belgijskog Cercle Bruggea, umro je u 28. godini života nakon dugogodišnje bitke s leukemijom.

Iako je nogometnu karijeru započeo kao napadač, uskoro je završio među vratnicama i tako debitirao sa samo 17 godina u prvom sastavu Lembekea. Samo dvije godine kasnije stigao je u Cercle Brugge.

Dok su igrali u prvom razredu belgijskog nogometa, Van Damme je rijetko dobivao šansu kao prvi vratar, ali sve se promijenilo s padom u drugu ligu. Postao je nezamjenjivi član prve jedanaestorke, a onda se dogodilo ono najgore.

gol expired VIDEO Što mu je bilo u glavi? Engleska ikona pozvala dječaka da uđe u teren i onda zgrozila sve divider

Na testiranju za novu sezonu doktori su zamijetili da nešto nije dobro, a nakon opsežnih testiranja dijagnosticirana mu je leukemija. Umjesto odlaska na pripreme sa svojom momčadi, Van Damme je završio na kemoterapijama, piše belgijski Sporza.

Van Damme je posljednji put igrao 2019.

Iako se uspio oporaviti, pa čak i zaigrati u prvom sastavu, posljednji put u 2019. godini, opaka bolest se ponovno vratila.

Van Damme je imao snažnu želju za povratkom, ali u rujnu prošle godine primio je užasnu vijest - bolest je toliko uznapredovala da više nije mogao na kemoterapije. To je saznao samo dva dana nakon što mu je supruga otkrila da će postati otac prvi put.

"Želim učiniti sve što mogu kako bih držao dijete u svojim rukama", rekao je Van Damme prije nekoliko mjeseci, a u tome je i uspio. U svibnju prošle godine dobio je kćer Camille, ali nažalost ovaj svijet je napustio prerano.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider