Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navala je ogromna

Prvi u Hrvatskoj: Hajduk za derbi s Dinamom uvodi praksu kakvu imaju brojni svjetski klubovi

Hajduk i Dinamo odmjerit će snage na Poljudu u subotu 12. ožujka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu 12. ožujka Hajduk će na Poljudu ugostiti Dinamo u sklopu 27. kola Prve HNL.

Najveći derbi hrvatskog sporta odigrat će se na dupkom punom Poljudu, a ispuniti bi ga mogli samo - članovi Hajduka.

Naime, Splićani su odlučili dati pravo prvokupa svojim članovima i to na način da će ulaznice koje ne budu prodane do posljednjeg dana pustiti u prodaju na sam dan odigravanja velikog derbija.

Hajduk u ovom trenutku ima preko 55.000 članova u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. O derbiju koji će se igrati 12. ožujka priča se već danima, tjednima i nesumnjivo će navala na ulaznice biti ogromna.

Akrap: Hajduk je klub koji baštini članstvo

Odluku da se kroz sve dane ulaznice prodaju isključivo članovima, pojasnila je članica Uprave Hajduka Marinka Akrap.

"Kao Klub koji baštini članstvo i živi ga u ovim danima jače nego ikad odlučili smo jasno pokazati da su upravo članovi srce našeg kluba i kako uistinu vrijedi izreka da je navijač Hajduka ujedno i član Hajduka. Upravo zato, derbi na Poljudu mogu gledati oni koji imaju pretplatu te članovi s kupljenom ulaznicom."

Prkić: Veselimo se prepunom Poljudu članova i pretplatnika

Već sada broj članova prilično premašuje puni kapacitet Poljuda, a ovom odlukom će se brojka značajno povećati čime će se po brojnosti članstva Hajduk približiti i najvećim članskim klubovima na svijetu.

"Hajduk trenutno ima rekordan broj članova i tu brojku možemo ponosno istaknuti i uspoređivati s bilo kojim klubom u svijetu. Odluka da ulaznice mogu kupiti samo članovi Hajduka praksa je kakva postoji u brojnim europskim klubovima. Vjerujemo da će navijači Hajduka prepoznati to kao privilegiju te da će u narednim danima značajno rasti broj članova, ali i broj prodanih ulaznica. Očekujemo i veselimo se prepunom Poljudu članova i pretplatnika", kazao je voditelj Odjela za članstvo Teo Prkić.

Ako sve ulaznice kojim slučajem ne budu prodane do dana utakmice, bit će puštene u slobodnu prodaju na sam dan odigravanja utakmice, poručuju s Poljuda.

Livajin pogodak protiv Rijeke

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider