Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ne osjećam se kao dječarac"

Iz ukrajinske prijestolnice pravac Liverpool: Realiziran je prvi ozbiljni transfer u 2022. godini

Za ukrajinsku seniorsku reprezentaciju je sakupio već 21 nastup, dok je u dresu kijevskog Dinama odigrao 132 utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski 22-godišnji reprezentativac Vitalij Mikolenko novi je igrač engleskog premijerligaša Evertona s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026., a stigao je iz kijevskog Dinama.

Mikolenko je branič koji uglavnom igra na lijevom boku, a klub iz Liverpoola nije otkrio koliku je odštetu platio da bi ga u ovom zimskom prijelaznom roku doveo u svoje redove. Prema napisima britanskih medija radi se o iznosu oko 23,5 milijuna eura.

Za ukrajinsku seniorsku reprezentaciju je sakupio već 21 nastup, dok je u dresu Dinama odigrao 132 utakmice. Debitirao je za momčad iz Kijeva 2016. kad mu je bilo samo 17 godina.

"Imam 22 godine, ali ne osjećam se kao dječarac. Imam iskustvo igranja na europskoj razini i nadam se da ću nastaviti svoj igrački napredak. Oduvijek sam sanjao o igranju u Premierligi. Nogomet je rođen u Engleskoj i mislim da ću se dobro uklopiti sa svojim načinom igre", izjavio je Mikolenko za klupski televizijski kanal.

Ukrajinac je šesti nogometaš koji je stigao u Everton otkako je na mjesto menadžera stigao Rafa Benitez, a očekuje se da bi trebao zamijeniti Lucasa Dignea za kojeg su interes pokazali Brighton i Chelsea.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider