Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav luđak

Uhićen predsjednik kluba koji je izazvao kaos, oglasio se i prvi čovjek svjetskog nogometa

Turski ministar pravosuđa Yilmaz Tunc je izjavio da su Faruk Koca i još dvije osobe uhićene, zbog "ozlijeđivanja službene osobe", nakon što je tužitelj uzeo njihove izjave.

Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e (Foto: Afp)

Turski sud je naredio uhićenje Faruka Koce, predsjednika turskog nogometnog prvoligaša Ankaragucua, koji je po završetku dvoboja turske lige između njegovog kluba i gostujućeg Rizespora (1:1) udario šakom u lice glavnog suca utakmice Halila Umuta Melera.

Potom je 37-godišnji sudac pao na travnjak i primio još nekoliko udaraca, najvjerojatnije od domaćih navijača koji su također utrčali na teren. Meler se potom uspio pridići i uz policijsku pratnju doći do svlačionice.

Zbog ovog je incidenta natjecanje u turskom nogometnom prvenstvu prekinuto na neodređeno vrijeme.

Turski ministar pravosuđa Yilmaz Tunc je izjavio da su Koca i još dvije osobe uhićene, zbog "ozlijeđivanja službene osobe", nakon što je tužitelj uzeo njihove izjave. Još trojica osumnjičenika se nalaze pod sudskim nadzorom.

Turski nogometni savez je najavio da će Ankaragucu, njen predsjednik, klupski dužnosnici i svi koji su umiješani u napad na suca "biti najoštrije kažnjeni".

Infantino: "Bez sudaca nema ni nogometa"

Osudi ovog napada pridružio se i predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino koji je izjavio da je ono što se dogodilo nakon utakmice "potpuno neprihvatljivo i nedopustivo za naš sport i društvo".

"Bez sudaca nema ni nogometa", dodao je Infantino.

Incident je oštro osudio i turski predsjednik.

"Osuđujem napad na suca nogometne utakmice i nikada nećemo dopustiti da se nasilje umiješa u turski sport", poručio je Recep Erdogan.

Nogometni suci u Turskoj su česta meta kritika upućenih od trenera i predsjednika klubova, ali su fizički napadi na njih vrlo rijetki.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider