FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ZA TITULU LAKE KATEGORIJE

UFC dogovorio najiščekivaniju borbu ove godine, poznato je gdje i kad će se Oliveira boriti protiv Makhacheva

Charles Oliveira i Islam Makhachev predvodit će UFC 280 priredbu borbom za titulu lake kategorije.

Oliveira vs. Makhachev (Foto: UFC)

UFC-ova laka kategorija dobit će novog prvaka lake kategorije ove jeseni na UFC 280 priredbi. Ista će se održati 22. listopada u Abu Dhabiju, a Charles Oliveira pokušat će tamo vratiti pojas prvaka u svoje vlasništvo.

S druge strane imat će borca koji bi po svemu trebao biti nasljednjik prošle godine bez poraza umirovljenog Khabiba Nurmagomedova. Momka koji s njim trenira od djetinjstva i blizak mu je poput rođenog brata, Islama Makhacheva.

Zajedno imaju niz od 21 pobjede

32-godišnjeg OIiveiru (33-8, 21-8 UFC) mnogi i dalje gledaju kao UFC prvaka, budući da se Brazilac nalazi unutar niza od 11 pobjeda te budući da titulu u borbi nije izgubio.

No, izgubio ju je pravnim putem jer u svibnju nije zadovoljio maksimalnu težinu pred borbu u kojoj je titulu branio protiv Justina Gaethjea.

Brazilac je tu borbu apsolvirao savladavši Amerikanca prekidom u prvoj rundi te je bilo jasno kako ga u idućem nastupu čeka borba u kojoj će pojas pokušati vratiti.

Pobjeda Oliveire protiv Gaethjea

Iako nismo mogli biti sigurni tko će mu tim putem biti protivnik, odluka je pala na čovjeka koji je također unutar sjajnog niza. To je 30-godišnji Makhachev (22-1, 11-1 UFC), koji je slavio u deset posljednjih borbi, no još važniji je dojam koji ostavlja, odnosno činjenica da osim poraza s početka UFC karijere niti jednom nije bio ugrožen.

Makhachev je borac kojeg je i otac Khabiba Nurmagomedova, nažalost pokojni Abdulmanap, predvidio kao nasljednika njegovog sina, a ovaj za sada to jako dobro prezentira. Khabib mu je prijatelj, uzor i mentor te će ovim putem biti u njegovom kutu kao glavna snaga izvan Octagona.

Pobjeda Makhacheva protiv Dana Hookera

Borba će se održati u Abu Dhabiju, gradu koji je zapravo svojevrsni domaći teren za ekipu iz dagestanskog Eagle MMA tima, koji vodi upravo Khabib Nurmagomedov. No, Oliveira je već ranije potvrdio da mu nije važno gdje će se boriti. Samopouzdanja je izgradio na svom sjajnom nizu i zapravo to je potpuno legitimno.

Nema sumnje kako je ovo najiščekivanija UFC borba u ovom trenutku, ali isto tako znamo da će se do nje unutar Octagona dogoditi još puno važnih i spektakularnih trenutaka. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider