Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teški dani za kapetana

UEFA suspendirala Darija Srnu do kraja sezone!

UEFA je sa Šahtarovog popisa za Ligu prvaka izbrisala bivšeg kapetana vatrenih Darija Srnu.

Darijo Srna (Screenshot uefa.com)

Iako istraga još traje, UEFA je i službeno suspendirala Šahtarova kapetana Darija Srnu (35) do kraja ove sezone.

UEFA to je potvrdila dokumentom od 5. veljače, u kojem su ispisane disciplinske mjere za sve igrače iz svih momčadi (žuti i crveni kartoni) uoči utakmica osmine finala Lige prvaka. Kraj svih igrača su oznake za kartone, a kraj Srnina imena kratica OOC koja znači out of competition, odnosno "izbačen iz natjecanja".

Podsjetimo, Darijo Srna je u rujnu prošle godine obaviješten da je u ožujku nakon utakmice protiv Napolija pao na doping testu. Darijo je i sam rekao da će se povući dok se sve ne raščisti, no slučaj bivšeg hrvatskog reprezentativca gotovo se nije pomakao s mjesta.

''Ovo je još jedna bitka koju moram pobijediti i tako će i biti. Ako sam mogao pokopati svoga oca, ispuniti mu zadnju želju i zaigrati na Europskom prvenstvu bez ijedne tablete, onda nema logike da sam sada napravio svjesno nešto. Prema tome, čist sam, dokazat ću to i iza toga se vratiti na teren'', izjavio je nedavno Darijo Srna.

Konačan rok do kojeg Nacionalni antidopinški centar Ukrajine mora zaključiti slučaj i objaviti što je pronađeno u Darijevom uzorku je 22. ožujak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider