Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drastična kazna

UEFA izbacila ruske klubove iz europskih natjecanja za sljedeću sezonu i učinila veliku uslugu hrvatskom prvaku

Nijedan ruski klub neće sudjelovati u UEFA-inoj sezoni klupskih natjecanja 2022-2023., a to znači da će hrvatski prvak startati od 2. pretkola Lige prvaka.

Ruska zastava (Foto: Afp)

Ruski nogometni klubovi neće igrati u europskim natjecanjima sljedeću sezonu, pa ni u unosnoj Ligi prvaka, objavila je u ponedjeljak UEFA, koja je također odlučila zamijeniti Rusiju Portugalom na ženskom Europskom prvenstvu koje se od 6. do 31. srpnja održava u Engleskoj.

"Nijedan ruski klub neće sudjelovati u UEFA-inoj sezoni klupskih natjecanja 2022-2023" koja počinje u srpnju, odnosno Ligi prvaka, Europskoj ligi ili Konferenciji Europske lige", stoji u priopćenju UEFA-e u kojem se navodi popis mjera poduzetih protiv Rusije nakon invazija na Ukrajinu.

Rusija neće biti u kvalifikacijama, ne ide na SP

Osim što je diskvalificirala Rusiju s Europskog prvenstva za nogometašice, UEFA je uklonila Rusiju i iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine.

UEFA je također zabranila Rusiji da se kandidira za europsko prvenstvo za nogometaše 2028. i 2032. godine, a ruskim klubovima neće biti dopušteno sudjelovanje u europskim natjecanjima sljedeće sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider