Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ali treba pomoć FIFA-e

UEFA ozbiljno razmatra o jedinstvenoj završnici Lige prvaka i Europske lige u dva grada

Usred aktualne zdravstvene krize zbog širenja koronavirusa, UEFA se priprema za usvajanje formata Final Foura Lige prvaka i Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema planu koji je izradilo upravljačko tijelo UEFA-e, polufinala i finala europskih natjecanja mogla bi biti organizirana u jednom gradu tijekom četverodnevnog perioda, i to u formatu jedne utakmice, a gradovi u kojima bi se igralo bili bi Istanbul i Gdansk.

UEFA je odlučila glasati o tom prijedlogu u utorak. Direktor UEFA-inih natjecanja Giorgio Marchetti trebao bi predstaviti prijedlog predstavnicima 55 udruženja članova organizacije.

Međutim, zasad je najvažniji prioritet UEFA-e zaključivanje osmine finala Lige prvaka i Europske lige – oba natjecanja su prekinuta ovaj tjedan, a utakmice odgođene. K tome, treba organizirati i četvrtfinala. Posljednjih osam ekipa također bi trebalo igrati u formatu na jednu utakmicu, bilo na neutralnom terenu ili određivanjem ždrijebom.

Ako bi se polufinale i finale organiziralo u razmaku četiri dana, time bi se oslobodili datumi za suspendirane europske nacionalne lige koje bi imale mogućnost da završe svoju sezonu. Plan bi također uključivao putovanje navijača u dva grada, umjesto da putuju po cijelom kontinentu.

Za tako nešto UEFA treba suradnju FIFA-e, koja bi prije toga morala odgoditi Euro koji je zakazan za 12. lipnja. U tom pogledu, FIFA bi onda trebala pristati na pomicanje Svjetskog klupskog prvenstva 2021. godine.

gol expired EURO će se ipak igrati ove godine? Pojavila se opcija za nastavak liga i održavanje prvenstva divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider