Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Održava se u Njemačkoj

Ovako izgleda službeni logo EURO-a 2024: Predstavlja oblik legendarnog stadiona

UEFA je predstavila logo EURO-a 2024 na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Večeras, točno u 20:24 predstavljen je logo EURO-a 2024 na Olimpijskom stadionu u Berlinu gdje će se igrati finale turnira.

Turnir će se održati u deset njemačkih gradova za manje od tri godine, a na njemu će sudjelovati 24 reprezentacije, prenosi UEFA.

Logo je izveden iz zastava UEFA-inih 55 članica i njihovih boja koje se sastavljaju u različitim kombinacijama, a da pritom održavaju oblik krova berlinskog Olimpijskog stadiona.

U sredini se nalazi trofej Europskog prvenstva, dok 24 šarene kriške oko trofeja predstavljaju 24 reprezentacije koje će osigurati plasman na turnir.

Philip Lahm koji obnaša ulogu direktora turnira, kazao je da se raduju dolasku navijača iz cijele Europe i svijeta.

"Ovo će biti Euro za sve i radujemo se što ćemo u ljeto 2024. godine dočekati navijače iz cijele Europe i svijeta kako bismo zajedno uživali u velikoj nogometnoj zabavi".

Tijekom lipnja i srpnja 2024. odigrat će se 51 utakmica, a potpuni raspored utakmica bit će potvrđen početkom sljedeće godine.

Za kraj, dodajmo da su gradovi domaćini Berlin, Koln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munich i Stuttgart

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider