Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka ih kazna?

Pojavili se prvi detalji o istrazi protiv Srbije na Euru: Spominju se teške optužbe

Srpski nogometni savez našao se pod istragom UEFA-e za utakmicu protiv Engleske.

Srpska nogometna reprezentacija (Foto: Afp)

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Srbije zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Engleske u sklopu prvog kola Europskog prvenstva.

Engleski mediji tvrde da je UEFA pokrenula istragu protiv susjeda nakon što je prijavljeno hukanje engleskim nogometašima. Također, UEFA je optužila srpski Savez za još dva prekršaja, bacanje predmeta u teren i prenošenje provokativne poruke koja je neprikladna za sportski događaj.

Posljednja optužba odnosi se na prikazivanje zastava koje su povezane s paravojnim pokretom koji je bio uključen u etničko čišćenje tijekom ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Osim toga, engleski mediji ističu da su srpski navijači skloni incidentima.

"Tijekom prošlog SP-a u Katru srpski su navijači prikazivali fašističke slogane i upućivali rasističke povike prema Albancima na utakmici protiv Švicarske. 2019. godine Srbiji je određena utakmica bez prisustva navijača nakon sličnog ponašanja navijača tijekom poraza od 4:2 protiv Portugala u Beogradu..." piše Daily Mail.

Dodajmo da je tijekom ponedjeljka UEFA zaprimila prijavu od Kosovskog nogometnog saveza, koji je ukazao na neprimjereno ponašanje navijača Srbije navodeći kako su "istaknuli neprimjerene zastave i transparente" te "uzvikivali neprimjerene poruke protiv Kosova".

Kylian Mbappe Mbappe se oglasio nakon gadne ozljede i skupio milijune pregleda: Francuzi otkrili što ga sada čeka divider

Oleksandar Zinčenko Kaos u ukrajinskoj svlačionici poslije šamara od Rumunja: Glavni igrači izbacili izbornika iz svlačionice pa... divider

Domagoj Bradarić Zaboravljeni Vatreni ispao iz lige, ali klub ga neće tako lako pustiti: Smiješi mu se novi transfer u Ligu petice? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider