Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moraju se ''čuti''

UEFA odredila kaznu Hajduku, kažnjen je i Everton

Iz UEFA-e je stigla kazna za ponašanje navijača Hajduka na utakmici u Liverpoolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nekoliko tjedana Hajduk je saznao koliko će koštati onaj incident u kojem su sudjelovali njegovi navijači, ali i oni domaćina prve utakmice play-offa Europske lige. Iako su neki opet najavljivali katastrofični scenarij, Disciplinska komisija UEFA-e donijela je sljedeću odluku.

Hajduk je kažnjen novčano u iznosu 40 tisuća eura, što nije mali iznos, ali to je svakako bolje nego da je opet zatvoren dio tribina. Također, Hajduk će morati kontaktirati Everton kako bi nadoknadio štetu prouzročenu na tribini gdje su bili navijači Hajduka.

Podsjetimo, u prvom dijelu utakmice nakon gola Evertona krenulo je verbalno dobacivanje između navijača, a onda i komešanje na obje tribine. Navijači Hajduka potrgali su nekoliko stolica, a razni predmeti letjeli su s jedne na drugu stranu.

Everton je također kažnjen s 10 tisuća eura zbog bacanja raznih predmeta domaćih navijača, ali delegat nije unio u zapisnik ulazak u teren nekolicine njihovih navijača što se kasnije vidjelo na snimkama incidenta.

Osim Hajduku i Evertonu, kazna je stigla na adresu Spartaka čijim je navijačima zabranjeno sljedeće gostovanje u Ligi prvaka nakon što su signalnom raketom za dlaku promašili suca utakmice u Mariboru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider