Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poruka između redova

Problemi s Eurom: UEFA odgodila sjednicu Izvršnog odbora; hoće li neki gradovi otpasti?

Prvenstvo, koje je sačuvalo svoj službeni naziv Euro 2020., održat će se od 11. lipnja do 11. srpnja 2021.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je odlučila odgoditi za 17. lipnja sastanak svog Izvršnog odbora koji se trebao održati 27. svibnja, a sve zbog "otvorenih pitanja" vezanih za manji broj gradova domaćina za Euro koji je odgođen za iduću godinu.

UEFA je odgodila sastanka Izvršnog odbora "zbog postojanja niza otvorenih pitanja veznanih za smanjeni broj gradova domaćina Eura", navodi se u priopćenju krovne europske nogometne federacije.

UEFA je 17. ožujka objavila da odgađa Euro 2020. za godinu dana zbog pandemije koronavirusa. Prvenstvo, koje je sačuvalo svoj službeni naziv Euro 2020., održat će se od 11. lipnja do 11. srpnja 2021.

To 16. izdanje europskog nogometnog prvenstva trebalo se održati u 12 gradova 12 zemalja s otvorenjem u Rimu, u Italiji, jednoj od najviše pogođenih zemalja koronavirusom.

Glasgow i London nisu sporni

Međutim odgoda prvenstva za godinu dana izgleda predstavlja problem za neke gradove domaćine. Glasgow i London, u kojima bi svoje utakmice u skupini D protiv Engleske, Češke i reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija trebali igrati Vatreni, nisu među spornim gradovima.

"Ideja je da ostanemo u istim gradovima. Razgovarali smo s predstavnicima devet gradova i sve je riješeno. No s tri grada imamo problem", izjavio je prošli tjedan predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

"Dakle, nastavit ćemo pregovore i u načelu zadržat ćemo održavanje Eura u 12 gradova. Ako ne, spremni smo organizirati ga u deset, devet ili osam gradova", dodao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider