Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno svima!

UEFA objavila podskupine ždrijeba: Hajduk, Rijeka, Osijek i Lokomotiva saznali na koga mogu ići

U 13:00 u sjedištu UEFA-e održat će se ždrijeb trećeg pretkola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri hrvatska predstavnika koji će se ovog utorka naći u ždrijebu trećeg pretkola Europske lige saznali su potencijalne suparnike nakon što je UEFA razvrstala klubove u podskupine ždrijeba.

Rijeka, koja se kao osvajač Kupa u natjecanje uključuje u ovoj fazi, smještena je u grupu 3 kao nositelj gdje su joj mogući suparnici: Hibernians (Malta) ili Fehervar (Mađarska), Aris (Grčka) ili Kolos Kovalivka (Ukrajina), Lokomotiv Tbilisi (Gruzija ili Dinamo Moskva (Rusija).

Lokomotiva se u trećem pretkolu Europske lige našla kao klub koji je eliminiran u drugom pretkolu Lige prvaka. Lokosi nisu imali status nositelja, UEFA ih je smjestila u grupu 1 u ždrijebu, a protivnik će im biti ili PSV ili Sporting Lisabon ili pobjednik dvoboja Honved - Malmo.

Hajduk, koji prvo mora proći sjevernomakedonsku Renovu u drugom pretkolu, smješten je u grupu 8 kao nenositelj u ždrijebu trećeg pretkola i može dobiti Viktoriju Plzen te pobjednike susreta Nefči - Galatasaray, CSKA Sofija - BATE Borisov i Kaysar Kyzylorda - APOEL.

Osijek također mora prvo odigrati drugo pretkolo i to protiv Basela u Gradskom vrtu, a baš zbog činjenice što su istom paru s uglednim švicarskim prvoligašem koji ima veliki europski koeficijent, Osječani su među nositeljima trećeg pretkola, u skupini 7. Potencijalni suparnici su im ciparski Anorthosis te pobjednici dvoboja Coleraine - Motherwell, Riteriai - Slovan Liberec i Piast Gliwice - Hartberg.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider