Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako on ne pobijedi...

Tko će biti okrunjen za novog kralja europskog nogometa? Jedno ime je veliki favorit

Ime pobjednika će biti objavljeno na svečanosti na kojoj će biti i ždrijeb za UEFA-inu Ligu prvaka u Nyonu u četvrtak 1. listopada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgijanac Kevin De Bruyne (Manchester City), Poljak Robert Lewandowski (Bayern) i Nijemac Manuel Neuer (Bayern) ušli su u uži izbor za nogometaša sezone, objavila je u srijedu na svojim stranicama UEFA.

Ime pobjednika će biti objavljeno na svečanosti na kojoj će biti i ždrijeb za UEFA-inu Ligu prvaka u Nyonu u četvrtak 1. listopada. Najbolji nogometaš UEFA-ine Europske lige bit će proglašen dan nakon toga.

Čudesni Lewandowski prvi favorit

Lewandowski je zabio 55 golova u 47 utakmica za Bayern, od čega 15 u Ligi prvaka. De Bruyne je vodeći asistent u europskim nogometnim ligama sa 20 asistencija i 13 postignutih pogodaka u Premierligi. Neuer je propustio samo jednu utakmicu na Bayernovom putu do naslova prvaka, a u Ligi prvaka u šest utakmica nije primio gol.

Ostali koji s bili nominirani za nogometaša sezone su Lionel Messi (Barcelona) i Neymar (PSG) koji su svaki dobili po 53 glasa, zatim Thomas Müller (Bayern) sa 41 glasom, Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) sa 39, Thiago Alcantara (Bayern) sa 27, Joshua Kimmich (Bayern) sa 26 i Cristiano Ronaldo (Juventus) sa 25 glasova.

Tri Nijemca u izboru za najboljeg trenera

U kategoriji za najboljeg trenera nominirani su Hansi Flick (Bayern), Juergen Klopp (Liverpool) i Julian Nagelsmann (RB Leipzig)

Za tiulu najboleg vratara natječu se Keylor Navas (Paris Saint-Germain), Manuel Neuer (Bayern) i Jan Oblak (Atlético de Madrid), dok su u užem izboru za najboljeg obrambenog irača David Alaba (Bayern), Alphonso Davies (Bayern) i Joshua Kimmich (Bayern).

Za najboljeg veznjaka natječu se De Bruyne, Thomas Müller (Bayern) i Thiago Alcantara (Bayern), a za napadača Lewandowski, Mbappe (PSG), Neymar (PSG). U kategoriji najboljeg igrača Europske lige u uži izbor ušli su Éver Banega (Sevilla), Bruno Fernandes (Sporting CP/Manchester United) i Romelu Lukaku (Inter).

Za najbolju nogometašicu su u uži izbor ušle Lucy Bronze, Pernille Harder i Wendie Renard.

Što mogu Hajduk, Rijeka i Lokomotiva u trećem pretkolu EL-a?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider