Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uputili su žalbu, ali...

Na utakmici protiv Srbije vrijeđali Putina, UEFA ih kaznila, igrač poručio navijačima: "Samo nastavite"

UEFA je kaznila Litvanski nogometni savez zbog povika protiv Vladimira Putina.

Litvanski navijači (Foto: Afp)

Na adresu Litvanskog nogometnog saveza došla je "čestitka" iz UEFA-e koja se odnosi na utakmicu Litva - Srbija.

Taj dvoboj odigran je 10. rujna u Kaunasu i završio je pobjedom Srba (1:3), a delegat utakmice je zabilježio uvredljiva skandiranja na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Budući da je UEFA alergična na bilo kakve političke poruke na utakmicama koje se igraju pod njezinom ingenercijom, Litvancima je odaslana kazna u iznosu od 10.000 eura. Nije riječ o nekakvoj sumanutoj cifri koja bi mogla ugroziti rad tamošnjeg saveza, ali stvar je principa, što je naglasio i prvi čovjek litvanskog nogometa.

"Ovo je prvi put da smo dobili kaznu za ovakvo skandiranje. Svi navijači i cijela Litva podržavaju ovakav pristup i ja sigurno neću od navijača tražiti da prestanu s tim. Uputili smo žalbu, ali nažalost mislim da su male šanse da UEFA promijeni svoju odluku", izjavio je Edgaras Stankevičius.

Još konkretniji od predsjednik Litvanskog nogometnog saveza bio je Justas Lasičkas, reprezentativac Litve koji inače igra za ljubljansku Olimpiju.

"Navijači, samo nastavite. Mi igrači ćemo se odreći naših bonusa i sve ćemo platiti", napisao je Lasičkas na Instagramu i izazvao oduševljenje brojnih Litvanaca, ali i drugih ljudi.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider