Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šteta

UEFA kaznila Hajduk: Protiv Villarreala se zatvara dio Poljuda, stadion neće moći biti pun!

UEFA je kaznila Hajduk zbog ponašanja jednog dijela navijača na utakmici protiv Vitorije Guimaraes.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Hajduk s 23.000 eura i zatvaranjem sektora s ukupno najmanje 3000 sjedećih mjesta za utakmicu s Villarrealom.

Epilog je to prijave koju je podnio delegat prve utakmice trećeg pretkola između Hajduka i Vitorije Guimaraes. U izvješću je bilo zapisano da su se mogli čuti povici "cigane, cigane" upućeni sucu utakmice (UEFA takve stvari smatra rasizmom i oštro ih kažnjava), kao i zabilješka o blokiranim prolazima na tribinama, koji bi trebali biti uvijek prazni jer je riječ o sigurnosnim koridorima za nekakve izvanredne situacije.

Evo i objave s Hajdukove službene stranice:

"HNK Hajduk je danas zaprimio odluku UEFA-e u kojoj je kažnjen zbog rasističkih skandiranja dijela navijača u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije SC te će za prvu utakmicu Play-offa protiv Villarreala na Poljudu morati zatvoriti sektore s ukupno najmanje 3.000 sjedećih mjesta.

Uz to, Klub treba platiti ukupnu novčanu kaznu od 23.000 eura i zbog, među ostalim, blokiranih evakuacijskih prolaza na tribinama. Klub na ovu odluku nema pravo žalbe UEFA-i", stoji na hajduk.hr.

Hajduk će ugostiti Villarreal na Poljudu u četvrtak 25. kolovoza, a prije toga će gostovati u Španjolskoj 18. kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider