Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije pomogao ni modrić

Spektakl Atletica i Reala u Superkupu: Saul čudesnim pogotkom skinuo Kraljeve s trona!

Atletico Madrid kreirao je veliki preokret protiv gradskog rivala Reala i po treći put osvojio UEFA-in Superkup.

Saul slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Po treći put u svojoj povijesti nogometaši Atletico Madrida osvojili su UEFA-in Superkup, dvoboj pobjednika Lige prvaka i Europske lige. U glavnom gradu Estonije (Tallinu) Atletico je nakon produžetaka slavio protiv gradskog rivala Real Madrida s 4:2, nakon što je 90 minuta utakmice završilo 2:2.

Atletico je poveo nakon manje od 60 sekundi igre nakon što se Diego Costa sjurio u kazneni prostor Reala i iskosa gromovitim udarcem "probušio" Keylora Navasa.

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 2:4

Prednost momčadi Diega Simeonea, koji je i u ovoj utakmici odrađivao suspenziju, trajala je 25 minuta. Gareth Bale je sjajno nabacio slabijom desnom nogom s desne strane, a na drugoj vratnici se lijepo snašao Karim Benzema i glavom pogodio za 1:1.

Modrić zaigrao u nastavku

U 57. minuti utakmice u igru je ušao hrvatski reprezentativac Luka Modrić, a zamjenio je Marca Asensia. Modrić se tek nedavno vratio s godišnjeg odmora nakon osvajanja srebra s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu i odmah je dobio povjerenje novog trenera Julena Lopeteguia.

Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zanimljivo, nekoliko sekundi kasnije iz igre je kod Atletica izašao Antoine Griezmann, uz Modrića glavni kandidat za Zlatnu loptu, odnosno titulu najboljeg nogometaša svijeta.

Privremeni preokret Reala kreiran je u 63. minuti drugog poluvremena, nakon što je Sergio Ramos zabio s bijele točke. Juanfran je neoprezno rukom igrao loptu u svom kaznenom prostoru i sudac je bez razmišljanja pokazao na kazneni udarac. Ramos je poslao loptu u jednu, a vratara u drugu stranu.

Kada se činilo da je Real slomio Atletico i da će susret rutinski privesti kraju, Diego Costa je svojim drugim pogotkom poravnao rezultat na 2:2. Correa je probio lijevu stranu Realove obrane, ubacio prizemnu loptu koja je prošla kroz ruke Navasa, a na nju je natrčao Costa i mirno ju poslao u mrežu za poravnanje.

Diego Costa protiv Reala (Foto: AFP) Diego Costa protiv Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Furiozni Atletico u produžecima

U samoj završnici regularnog dijela utakmice Real je imao priliku slaviti, no atraktivan pokušaj Marcela nije pronašao put do mreže.

Susret je otišao u produžetke, u kojima je Atletico u potpunosti dominirao i postigao dva prekrasna pogotka. Najprije je u 98. minuti ubačaj Thomasa iz voleja neobranjivo pospremio Saul, da bi šest minuta kasnije Koke zaključio munjevitu akciju nakon što je Varane neoprezno izgubio loptu u blizini svog šesnaesterca. Vitolo je ubacio, a Koke isprve neobranjivo poslao loptu pored Keylora Navasa.

Modrić je u produžetku dobio žuti karton, jer je u skoku imao ruku, točnije lakat, previsoko u zraku.

Nikola Kalinić, novi igrač Atletica, nije dobio priliku zaigrati u susretu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider