Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Elitni sudac

UEFA odabrala suca za uzvratni dvoboj Dinama i Šerifa: Stari znanac koji je već oštetio dinamovce, ali i Vatrene

Uzvratna utakmica play-offa Lige prvaka na rasporedu je u srijedu s početkom u 21 sat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove srijede nogometaši Dinama igraju uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv moldavskog Šerifa na Maksimiru gdje će pokušati nadoknaditi zaostatak od tri pogotka.

Za utakmicu koja donosi prestiž i milijune u blagajnu, UEFA je delegirala suca iz elitne kategorije, 45-godišnjeg Talijana Danielea Orsatija.

Radi se o iskusnom sucu koji je već dijelio pravdu zagrebačkoj momčadi i to tri puta. Posljednji put prije dvije godine, točnije 2019. godine kada je Dinamo svladao norveški Rosenborg s 2:0 u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Upravo je u tom susretu talijanski sudac propustio svirati kazneni udarac za zagrebačku momčad, a nije se čak oglasio ni VAR.

gol expired Novi problemi u kadru Dinama uoči uzvrata sa Šerifom, ali Krznar ostaje optimist: "Možemo do Lige prvaka!" divider

Osim toga, hrvatskom prvaku sudio je u ogledu s rumunjskim Petrolulom koji je okončanom pobjedom Dinama te u porazu od Porta u grupnoj fazi Lige prvaka.

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji sudio je tri puta, prvi put u prijateljskom susretu protiv Češke, a posljednji put na otvaranju ovogodišnjeg Eura kada je Engleska slavila s minimalnih 1:0.

Također, bilo je prigovora na i njegovo suđenje u toj utakmici. Talijan je propustio suditi prekršaj Kierana Trippiera nad Andrejom Kramarićem u začetku akcije u kojoj je pao jedini pogodak na utakmici.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider