Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpora Varaždincima

Naš Hajduk novčano pomaže Varteksu: Za pošteni nogomet

Udruga Naš Hajduk ističe da broj 1911 simbolizira godinu osnutka nogometnog kluba Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udruga naš Hajduk donirala je 1911 kuna nogometnom klubu Varteks koji je nedavno započeo crowdfunding-kampanju (masovno financiranje) radi prikupljanja potrebnih sredstava za funkcioniranje varaždinskog trećeligaša, posebno za razvoj omladinske škole, priopćeno je u petak iz te udruge.

Udruga Naš Hajduk ističe da broj 1911 simbolizira godinu osnutka nogometnog kluba Hajduk te dodaje da ovim činom želi izraziti potporu Varaždincima koji se već godinama bore za izgradnju kluba "na zdravim temeljima, neovisan o političkoj volji i privatnim interesima".

Nastavak je ovo i dobrih odnosa udruge Naš Hajduk s klubom Varteks koji je nakon odigranog derbija 22. studenog 2014. godine dao podršku Hajduku, pa je i ova donacija mali korak u borbi za zajednički cilj - pošteni nogomet, stoji u priopćenju.

U najvećem derbiju Hrvatskog klupskog nogometa između Dinama i Hajduka, koji se trebao igrati 22. studenog 2014. godine na stadionu u Maksimiru, momčad Hajduka nije istrčala na teren izrazivši na taj način nezadovoljstvo što dijelu Torcide nije bio omogućen ulazak na stadion.

Zbog bojkota tog derbija Hrvatski nogometni savez oduzeo je Hajduku tri boda, a petorici dužnosnika tog kluba na godinu je dana zabranjen rad u klubu, dok su igrači Hajduka morali platiti po 400 eura kazne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider